Un primar reales își pierde mandatul prin decizie a ÎCCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) îl lasă fără mandat pe un primar din județul Brașov, proaspăt reales. Instanța supremă a respins definitiv pe 21 octombrie recursul intentat de primarul comunei Bunești, Mircea Pălășan, împotriva unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din 1 martie 2017, potrivit unui comunicat comun al USR PLUS și FDGR, citat de Bursa.

Conform Codului Administrativ, mandatul primarului va înceta și trebuie organizate noi alegeri pentru funcția de primar ca urmare a sentinței definitive a Curții Supreme.

Mircea Pălășan (PNL) a candidat și a fost reales, în ciuda deciziei ANI și a respingerilor succesive ale contestațiilor formulate în instanță, pe fond și în apel.

Potrivit comunicatului ANI din martie 2017 (detalii: BRAŞOV. Primar găsit în conflict de interese de către Agenția de Integritate) , Pălășan a fost găsit în conflict de interese administrativ în timpul mandatului de primar 2012-2016, în trei cauze separate, două dintre ele implicând fonduri ale Uniunii Europene. El a întocmit și semnat proiectele a două hotărâri ale Consiliului Local Bunești cu privire la realizarea, respectiv aprobarea PUZ pentru imobilul proprietatea sa. În plus, primarul a semnat avizul favorabil și avizele de oportunitate cu privire la elaborarea PUZ pentru același imobil, documente în baza cărora a fost eliberat certificatul de urbanism de către Consiliul Județean Brașov. Ulterior, aceste documente au stat la baza eliberării autorizației de construire a unei pensiuni agroturistice cu finanțare din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurară (FEADR).

In cea de-a treia cauză, Mircea Pălășan a întocmit și semnat proiectul hotărârii Consiliului Local privind atribuirea directă a pășunilor comunale pe o durată de 10 ani, în favoarea sa personal și a fiicei sale, printre alții. În urma acestei atribuiri, Mircea Pălășan și fiica sa au încasat subvenții pentru agricultură prin intermediul Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

sursa:mytex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.