Construcția noului pod de la Hălmeag este pe ultima sută de metri

Construcția noului pod de la Hălmeag este pe ultima sută de metri. În momentul de față, se amenajează acostamentele şi se terasează drumul înspre pod, iar finalizarea lucrărilor, turnarea covorului asfaltic şi darea în folosinţă a noului pod sunt preconizate pentru perioada imediat următoare.

Noul pod este construit în întregime, iar vechiul pod din lemn, care datează de o sută de ani, urmează să fie demolat.

IMG_0556„Lucrările au decurs foarte bine. Pe lângă faptul că administraţia judeţeană ne-a asigurat finanţarea, a desemnat constructorul şi a pus la dispoziţie tot ce este necesar, noi am fost aproape de constructor şi am răspuns la orice necesitate a acestuia. Aşa se face că astăzi ne putem bucura că am ajuns în faza finală de construcţie. Credem că în maximum o săptămână se va putea turna asfaltul şi vom putea organiza recepţia acestei investiţii”, a declarat Cristinel Paltin, primarul comunei Şercaia.

 

IMG_0561Este unul din proiectele frumoase pe care le derulează Consiliul Județean Brașov. Dacă în urmă cu aproximativ o lună, am inaugurat podul de la Crihalma, în urmă cu două săptămâni am dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru podul de la Voila, care merge către Cincu, după ce am avut patru licitații la care nu am avut niciun constructor interesat, de această dată am avut doi constructori și mă bucur că am reușit să finalizăm procedura de achiziție și să desemnăm un câștigător. De asemenea, avem un alt pod la Augustin, este un proiect pe fonduri europene. Aceste poduri peste Olt nu au mai fost realizate de la zero de aproape 50 de ani. Mă bucur că suntem contemporani cu astfel de investiții strategice, care fac legătura între comunități“, ne-a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

IMG_0559Construcţia s-a realizat în parametri optimi, în ciuda faptului că vremea capricioasă şi ploile din această primăvară, care au umflat debitul Oltului, au generat anumite decalări în graficul de execuţie. Reprezentantul constructorului – SC Confer Group SRL, a precizat că după finalizarea asfaltării mai rămân de făcut câteva lucrări de amenajare a albiei râului, dar circulaţia va putea fi deschisă pe noul pod. „Lucrările au fost complexe şi dacă nu am fi avut probleme cu intemperiile, acum podul ar fi fost de mult recepţionat, iar noi ne-am fi ocupat de altă lucrare”, a susţinut Constantin Pilat, şef de şantier.

Proiectul a început în urmă cu doi ani, fiind implementat de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – etapa a II-a. Valoarea totală a contractului de construcţie a noului pod este de 6.176.199,19 lei.

IMG_0546IMG_0554 IMG_0553 IMG_0552

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.