Autoritățile din Făgăraș pregătesc alte proiecte cu fonduri europene, pentru continuarea dezvoltării zonei noastre

Cu toate că în momentul de față, Municipiul Făgăraș are mai multe proiecte câștigate cu fonduri europene, care se află în diferite faze de implementare, autoritățile locale nu se opresc aici. Au început deja pregătirile pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027, pentru a continua dezvoltarea Făgărașului, dar și a Țării Făgărașului cu fonduri externe.

IMG-20200730-WA0003Aleșii locali s-au întrunit, ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare, iar unul din proiectele aprobate de aceștia a fost cel privind un acord de parteneriat cu ADR Centru, pentru finanțarea proiectului intitulat „Sprijin la nivelul Regiunii Centru pentru pregătirea de proiecte finanţate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere şcolare), infrastructură şi servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potenţial turistic şi infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variante ocolitoare şi/sau drumuri de legătură”, în cuantum de 1,071,428.00 lei – aferentă activităţilor derulate de Municipiul Făgăraş.

Practic, Făgărașul vrea să obțină fonduri europene pentru întocmirea altor proiecte de mobilitate, în speță cel privind dezvoltarea unui sistem de transport public, achiziționarea de autobuze electrice, dar și realizarea infrastructurii pentru ciclism în Țara Făgărașului.

azil4
foto: arhiva

„S-a aprobat parteneriatul dintre UAT Făgăraș și ADR Centru, pentru extinderea planului de mobilitate din Municipiul Făgăraș în toată Țara Făgărașului. Am aprobat un culoar de mobilitate, din partea de sud a Făgărașului, pentru ca în perioada următoare să aprobăm și culoarul din partea de nord a Făgărașului, ceea ce înseamnă, așa cum am mai spus, că vom cumpăra autobuze electrice și vom extinde transportul în comun din municipiu în toată Țara Făgărașului, pe o rază de 30 de kilometri, în limita județului Brașov. Acest parteneriat este necesar pentru finanțarea întocmirii proiectului, iar banii vor veni în exercițiul financiar următor, 2021-2027“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.