Ce măsuri de protecție au fost luate pentru ca făgărășenii să poată vota în siguranță

Alegerile locale de duminică reprezintă primul scrutin organizat în România de la declanșarea epidemiei de COVID-19. Pentru a vota trebuie respectate mai multe măsuri de protecție sanitară, cele mai importante fiind păstrarea distanței de cel puțin un metru față de alte persoane, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor.

La secțiile de votare din Municipiul Făgăraș, Primăria a îndeplinit măsurile prevăzute de lege, astfel încât exercitarea dreptului constituțional să se desfășoare în condiții de siguranță.

Secțiile sunt dezinfectate și dotate cu dezinfectant, mănuși și măști. În toate clădirile unde a fost posibil s-au marcat circuite de acces. Personalul va măsura temperatura alegătorilor cu termometre și îi va îndruma, pentru ca timpul petrecut în secția de vot să fie redus.

Persoanele aflate în izolare pot solicita urna specială (mobilă). Solicitările se primesc sâmbără, 26 septembrie, între orele 18 – 20, la secția de care aparțin. Pentru a depune cererea scrisă „de mână”, alegătorul aflat în imposibilitatea de a se deplasa este îndrumat să apeleze la un vecin sau o rudă, dar fără să aibă contact direct.

FB_IMG_1601122931168

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.