Din centrul țării, din Făgăraș și de pe malurile Oltului, vă chemăm: „Hai, să dăm mână cu mână, cei cu inima română”
Centrul României și mai exact Făgărașul a fost ales de către un grup de oameni din toate colțurile țării pentru a promova proiectul de țară „Hrană, apă, energie“, propus de dr. Călin Georgescu. „E nevoie să ne adunăm idealurile. Avem nevoie de proiecte comune“, „Hrănește-ți sufletul, udă-l cu apă, pentru că el va degaja o energie pentru o lume mai bună, mai sigură“ sunt câteva din mesajele transmise țării întregi din Făgăraș, din inima României.
Acesta este primul videoclip de promovare, realizat de voluntarii veniți din nordul sucevean până în sudul bucureștean, din vestul arădean până în estul vrâncean.
„Din centrul țării, din Făgăraș și de pe malurile Oltului, vă chemăm: „Hai, să dăm mână cu mână, cei cu inima română” și să constituim, prin mișcarea de susținere a proiectului de țară „Hrană, apă, energie” și a lui Călin Georgescu, embrionul viitorului demn al românismului!
Mișcarea de susținere a proiectului de țară „Hrană, apă, energie” și a lui Călin Georgescu așteaptă semnăturile voastre la adresa:
https://www.petitieonline.com/calin_georgescu_prim-ministru?a=120093
Indiferent de convingerile noastre politice (de stânga, de dreapta, de centru), avem cu toții nevoie de aceleași lucruri simple: hrană, apă, energie. Care să fie curate și, mai ales, ale noastre, nu ale altora, proprii, și nu de cumpărat sau de închiriat.“, spun susținătorii proiectului.
Despre dr. Călin Georgescu
Dr. Călin Georgescu s-a născut pe 26 martie 1962 la București. Este expert internațional în dezvoltare durabilă. După 1993 își desăvârșește educația în SUA și activează în sistemul Națiunilor Unite timp de aproape 20 de ani. A deținut înalta funcție de Raportor special al ONU pentru deșeurile toxice. Este membru al Clubului de la Roma Internațional și a fost președinte al Clubului de la Roma pe Europa, Centrul European de Cercetare.
Coordonator al proiectului Guvernului României de Strategie Națională pentru Dezvoltare Durabilă în 1999 și în 2008. Director executiv, între anii 2010-2013 al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă din București. Nu a fost și nu este membru de partid.
Este autorul a mai multor cărți despre perspectivele evoluției social-economice a României și coautor al unor studii de strategie națională privitoare la mediul înconjurător și dezvoltare sustenabilă.
Citește mai multe despre biografia autorului aici.
Descriere proiectului
În întreaga lume, milioane de oameni au început să transpună în practică viziunea şi principiile celei mai rapide şi profunde transformări sociale a timpurilor noastre: revoluţia sustenabilităţii. Astăzi, sustenabilitatea oferă limbajul comun care leagă problemele centrale cu care se confruntă civilizaţia noastră. Ca principiu organizatoric, sustenabilitatea reflectă interdependenţa preocupărilor şi soluţiilor ecologice, economice şi sociale. Într-o lume sfâşiată de contradicţii ireconciliabile, revoluţia sustenabilităţii este singura situată într-o poziţie ideală pentru a furniza contextul necesar unui larg dialog social şi un catalizator pentru acţiunea concretă.
Acest proiect de ţară prezintă viziunea, direcţiile de acţiune, soluţiile şi obiectivele specifice ale unei adevărate revoluţii a sustenabilităţii în România. Pentru România, conceptul de sustenabilitate nu este doar un concept la modă sau încă un cuvânt gol din limbajul politicianist. El este o necesitate vitală, însăşi esenţa proiectului de ţară pentru următoarele decenii. Clasa politică a avut grijă să torpileze Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă din 2008. Dar nu a putut înăbuşi spiritul şi viziunea ei. Ele se vor reaprinde în contextul noii economii civice a revoluţiei sustenabilităţii. O revoluţie prin care România va renaşte.
Obiectivul strategic naţional este ca românii să trăiască în prosperitate, să-şi recâştige demnitatea, hoţia sa fie stârpită, iar ţara să ajungă acolo unde merită, conform potenţialului natural şi uman pe care îl deţine. România trebuie să devină un lider în Balcani şi în Europa, pe teme mari şi precise. Avem toate atuurile pentru a depăşi nivelul statelor Uniunii Europene (UE) la principalii indicatori ai dezvoltării sustenabile în domeniile economic, social şi uman. Acest obiectiv nu poate fi realizat în cadrul actualului sistem economic şi social nesustenabil, care a condus ţara la ruină. Toate guvernele României au încurajat exploatarea nemiloasă a patrimoniului natural şi a populaţiei, deşi obligaţia lor era să protejeze oamenii şi natura împotriva exploatării, din orice parte ar fi venit ea. Această situaţie va înceta odată ce revoluţia sustenabilităţii va reda românilor prosperitatea şi demnitatea pierdute, precum şi speranţa în viitor.
Vom stabili ţintele intermediare şi de lungă durată ale dezvoltării sustenabile a României printr-o largă consultare a forurilor de decizie cu toţi factorii relevanţi: mediul de afaceri, comunitatea ştiinţifică, Biserica şi societatea civilă. Ce trebuie să facem mai întâi? Pare un răspuns imposibil de dat, numai că nu aşa se pune problema. Nu trebuie să ne preocupe problema priorităţii. Trebuie să le facem pe toate, cu chibzuinţă şi realism, cât mai repede şi mai bine. Avem convingerea că schimbarea radicală a calităţii vieţii în România poate avea loc rapid şi uşor în câteva luni. Acest lucru presupune fermitate în aplicarea direcţiilor de dezvoltare, iar noul guvern sa fie incoruptibil şi să dea exemplu personal de moralitate, jertfă şi patriotism. Ordinea, disciplina, cuvinte puţine, dar transpuse în multe şi frumoase fapte, trebuie să fie farul călăuzitor. Corupţia endemică din România de azi este una din principalele cauze ale nesustenabilităţii economiei româneşti şi a nedreptăţilor de tot felul. Iată de ce ea trebuie scoasă în afara legii.
Eficienţa şi suportabilitatea socială vor fi indicatori de bază: trebuie să obţinem o valoare adăugată cât mai mare, cu un consum cât mai mic de resurse. În acelaşi timp, trebuie să rezolvăm în ritm accelerat unele probleme care în ţările din Vestul Europei şi-au găsit răspuns cu decenii în urmă. Atingerea obiectivelor-ţintă nu poate fi garantată pe termen mediu şi lung, decât dacă structura şi funcţionarea sistemului politic şi socio-economic se dimensionează şi se adaptează continuu la configuraţia şi capacitatea de suport a capitalului natural, material, social şi uman de care dispunem. În ultimii 25 de ani s-a produs o supradimensionare continuă a sistemului politic, sufocat de legi şi reglementări numeroase şi contradictorii, imposibil de aplicat. Mai mult AICI
The specified slider is trashed.