„Doar cine nu ajunge să vadă cu ochii lui toată munca şi truda Părintelui Tănase de la Valea Plopului, poate rămâne indiferent“

„Doar cine nu ajunge să vadă cu ochii lui toată munca şi truda Părintelui Tănase de la Valea Plopului, poate rămâne indiferent. La Valea Plopului şi Valea Screzii (n.r. judeţul Prahova), copiii şi oamenii asistaţi, peste 300 la număr, au în permanenţă nevoie de câte ceva. Fie că e vorba de legume pentru prepararea hranei, alimente neperisabile, materiale de construcţie, lemne de foc, îmbrăcăminte, jucării sau rechizite şcolare, şi altele, copiii de aici ştiu să se bucure de tot ceea ce primesc”, îşi începe mărturisirea tânărul Laszlo Nagat. Născut în apropiere de Făgăraş, într-o familie cu mai mulţi copii, acesta este obişnuit să împartă mereu ceea ce are.

Tânărul lansa luna trecută un apel către prietenii şi cunoscuţii săi, pentru a sprijini cu ce pot activitatea părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului, localitate aflată în apropiere de Vălenii de Munte, judeţul Prahova. (Aici puteţi citi articolul https://fagarasultau.ro/2020/08/06/impreuna-pentru-copiii-de-la-valea-plopului/)

ajutoare2Aşa cum îşi anunţa prietenii pe pagina personală de facebook (https://www.facebook.com/laszlo.nagat), în data de 13 august a plecat spre Valea Plopului cu donaţiile primite de la făgărăşeni, respectiv alimente, îmbrăcăminte, jucării, şi altele. Întâlnirea cu părintele şi cu realitatea din teren l-a impulsionat pe tânăr să vrea să ajute în continuare, ori de câte ori va putea. “La Valea Plopului, Valea Screzii, păşeşti parcă într-o altă lume. Când am ajuns noi, mai erau 2-3 maşini de prin ţară, care au adus alimente. Când descărcam sacii cu legume, cartofi, varză, ş.a., a venit o doamnă de la bucătărie şi ne-a spus: “- Chiar ne întrebam ce o să facem astăzi de mâncare, şi uite că vom găti varză. Uite cum are Dumnezeu grijă de toate!”. Părintele era ocupat, toată lumea voia să îi vorbească, telefonul i-a sunat aproape continuu, cât am stat acolo. Cu toate acestea, când descărcam a venit să ne mulţumească pentru că am ajuns şi a insistat să rămânem să luăm masa împreună cu ei şi să vorbim. I-am promis că vom reveni de câte ori vom avea posibilitatea. Astfel, pe 13 septembrie vom merge din nou la Valea Screzii, şi apoi vom mai vedea, intenţionez ca la un anumit interval de 2-3 luni, poate, să tot merg. Părintele Nicolae Tănase face lucruri minunate de aproximativ 30 de ani… Intenționez să nu fiu indiferent…. ajută şi tu cu ce poţi şi împreună putem face o lume mai bună!
Vă stau la dispozi
ţie cu orice informaţie la nr. de telefon 0771.170.091 sau pe Whatsapp”, îşi încheie apelul la solidaritate, Laszlo Nagat.

(Alina Popescu)

ajutoare3

 

 

 

 

 

 

 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.