La volanul mașinii cu permis de conducere fals

La data de 12 august 2020, în jurul orei 15,30, polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 40 ani, care conducea un autoturism pe DN1, în județul Brașov.

Conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale, ocazie cu care acesta a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Ungaria.

În urma examinării documentului de conducere, polițiștii au constatat faptul că elementele de siguranță ale acestuia nu corespund cu cele ale permiselor emise de către autoritățile din statul respectiv, existând suspiciunea că ar fi falsificat.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autoturismului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”fals material în înscrisuri oficiale” și ”uz de fals”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, ne-a transmis purt. de cuv. al IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *