O nouă grădiniță va fi construită în Făgăraș

O nouă grădiniță va fi construită până la sfârșitul anului 2022, în urma unui parteneriat încheiat între Municipiul Făgăraș și Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, informează primarul Făgărașului Gheorghe Sucaciu.

Firma desemnată prin licitaţie de către Comandamentul Forţelor Americane din Europa (EUCOM) se va ocupa atât de proiectare, cât și de execuția lucrărilor. Reprezentanții acesteia au fost la Făgăraș, zilele trecute, și au vizitat amplasamentul.

Unitatea de învățământ va avea între 400 și 600 mp, urmând să fie create 3-4 săli de clasă. Grădinița, finanțată prin fondurile primite de la EUCOM, va fi situată pe strada Negoiu, nr. 2.

După finalizarea lucrărilor, Primăria Făgăraș va dota unitatea de învățământ cu tot ce este necesar pentru desfășurarea activităților educative.

În prezent, se mai află în construcție o grădiniță, pe strada Cetății, în urma parteneriatului încheiat cu Ministerul Educației. De asemenea, se lucrează la reabilitarea unei clădiri de pe strada Tăbăcari și transformarea acesteia în creșă, în urma parteneriatului încheiat cu Biserica Evanghelică-Lutherană din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.