Țara Făgărașului câștigă tot mai multă popularitate în rândul pasionaților de călătorii din România

Prin organizarea primului info-trip din acest an, Țara Făgărașului i-a cucerit pe bloggerii români prin multitudinea de bijuterii naturale și prin încărcătura istorică și culturală a locurilor. Departe de agitatia Capitalei, invitați să se bucure de răcoarea muntelui și să exploreze frumusețile naturii la pas, aceștia au vizitat o parte din tărâmul adăpostit de Munții Făgăraș și au trăit experiențe unice. Au trecut pe la Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche, au întâlnit ansamblul folcloric de la Șinca Nouă, au asistat la făcutul pâinii în cuptor de lemn la Nou Român și au putut admira panorama întregii Țări a Făgărașului de pe colinele Ardealului aflate în dreapta Oltului. Turul în Țara Făgărașului s-a încheiat pentru pasionații de călătorie cu o vizită la superba Cetate Făgărașului, dar și la muzeul și atelierul de zestre contemporană Mândra Chic. La finele excursiei în minunatul ținut al Făgărașului, creatorii de conținut s-au declarat îndrăgostiți de locuri, oameni și tradiții.

info trip2În întreaga lume, există o tendință clară a celor îndrăgostiți de călătorii să viziteze locuri poate mai puțin cunoscute din țările lor. Cum ziceam, exista o tendință la nivel global – turiștii din Thailanda sunt thailandezii, turiștii din Bali sunt indonezienii, iar aceeași tendință se poate observa și în România – românii sunt interesați să-și vadă țara. În acest context, românii caută acele perle ascunse, acele tărâmuri poate mai puțin cunoscute, dar unde se pot descoperi locuri, tradiții și experiențe cu adevărat memorabile. O astfel de regiune este Țara Făgărașului, care pe deplin cuvânt poate fi Destinația Anului 2020 în Romania, o regiune cu tradiții urmate cu mândrie, munți spectaculoși, panorame de neuitat, o gastronomie specială și o multitudine de experiențe la dispoziție”, declară Cezar Dumitru – blogger Imperator Travel.

“Destinația turistică a anului 2020” este o apreciere acordată pe merit unui tărâm de poveste, promovat cu drag de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului (Pe scurt ADI Țara Făgărașului). Aceasta este o Asociație de utilitate publică constituită dintr-un număr de 24 de Unități Administrativ Teritoriale din județul Brașov, trei Unități Administrativ-Teritoriale din județul Sibiu și Consiliul Județean Brașov.

Scopul principal al Asociației este promovarea turismului din această regiune istorică, atât în țară cât și în străinătate. Pentru promovarea zonei și susținerea turismului local, Asociația a depus eforturi susținute de la începutul anului pentru crearea și promovarea unui brand de destinație. Începând cu studii de amploare legate de tipologiile de turiști și de vacante, apoi eforturile de dezvoltare ale unei idei creative și unei identități vizuale.
Ele stau la baza unei campanii de comunicare ce va fi lansată luna aceasta, dar și a unei platforme de rezervări care își propune susținerea vizitatorilor în găsirea atracțiilor și cazărilor din zonă.

info trip3Suntem onorați de aprecierea bloggerilor de călătorii care ne-au vizitat, și ne simțim în același timp obligați să continuăm efortul început, de a face cunoscută Țara Făgărașului ca o destinație ce trebuie descoperită, răsplătind călătorii cu energie si stare de bine. Vom organiza în continuare vizite de informare și sperăm ca toți oaspeții noștri să aibă aceeași părere”, a declarat Florin Ioani, Președinte al ADI Țara Făgărașului.

foto:  Dumitrascu Ionut

sursa: FACEBOOK- Țara FăgărașuluiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *