Din 28 august, în campanie electorală

Autoritatea Electrorală Permanentă (AEP) a făcut, marţi, mai multe precizări cu privire la perioada de campanie electorală. Precizările vin la scurt timp după ce senatorii au adoptat, marţi, proiectul de lege iniţiat de UDMR care stabileşte ca alegerile locale să se desfăşoare pe 27 septembrie.
În acest context, AEP anunţă că perioada de depunere a candidaturilor urmează să se încheie la data de 18 august 2020, birourile electorale de circumscripţie urmând să constate rămânerea definitivă a acestora la data de 24 august 2020. Totodată, reprezentanţii AEP anunţă campania electorală începând cu data de 28 august 2020. Aceasta urmând a se încheia în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, respectiv în data de 26 septembrie 2020, ora 7.00.
„În acelaşi context, informăm că a fost publicat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente roaep.ro modelul orientativ al listei susţinătorilor care va fi folosit la alegerile locale din anul 2020”, potrivit reprezentanţilor Autorităţii.
AEP mai informează că perioada electorală aferentă alegerilor locale din acest an va începe cel mai târziu la data de 29 iulie 2020, urmând ca la data de 2 august 2020 să fie constituit Biroul Electoral Central. „Birourile electorale de circumscripţie vor fi constituite la data de 8 august a.c., dată de la care vor putea fi înregistrate alianţele electorale şi vor putea fi depuse candidaturile”, transmite AEP. Alianţele electorale se pot constitui între partide politice sau alianţe politice la nivel judeţean ori local. „La alegerile locale din 2020, alianţele electorale se înregistrează la biroul electoral de circumscripţie judeţeană sau la biroul electoral de circumscripţie a municipiului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *