Utilaje achiziționate cu fonduri europene, la Sâmbăta de Sus

Comuna Sâmbăta de Sus a achiziționat de curând printr-un proiect finanțat cu fonduri europene două utilaje mult necesare pentru activitățile de gospodărire. Primul utilaj a ajuns deja în comună și poate fi folosit atât pentru stingerea incendiilor, cât și pentru deszăpezirea drumurilor sau udarea spațiilor verzi.

„De câteva zile, la noi în comună a ajuns un utilaj mobil de stins incendii, dotat cu mai multe accesorii: lamă de zăpadă, remorcă, rezervor suplimentar și un dispozitiv împrăștiere material. Utilajul are o capacitate cilindrică de 1.000 cm cubi și funcționează pe benzină.
Este folosit de către SVSU Sâmbăta. Este dotat cu o remorcă în care se află un bazin de 600 de litri de apă și mai are un rezervor propriu în care încap 250 de litri de apă, deci capacitatea sa totală este de 850 de litri.
Mai poate fi folosit ca sărăriță pe timpul iernii și mai are în dotare o lamă de zăpadă. De asemenea, este utilizat și în perioada aceasta, la udat florile și spațiile verzi.“, spune Vasile Andreaș, primarul comunei Sâmbăta de Sus. 

În cadrul acestui proiect, autoritățile din comună au mai trecut pe listă și o vidanjă, care are de asemenea mai multe funcții.
Pe lângă acest UTV, mai așteptăm să ne ajungă și o vidanjă din oțel, cu o capacitate de de 5.000 de litri de apă, care are  și funcție de spălare și de stingere a incendiilor.“,  mai spune Vasile Andreaș, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

Proiectul pentru ambele utilaje este finanţat 100%  prin AFIR- programul Leader, desfășurat prin GAL Microregiunea Valea Sâmbetei. Valoarea totală este de 48.103 euro, ceea ce însemna la momentul câștigării proiectului suma de 227.494 lei. Firma care a câștigat licitația pentru livrarea vidanjei este din județul Covasna, iar cea care a livrat UTV-ul este din Cluj.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.