Au început lucrările de asfaltare și în comuna Beclean

Lucrările de asfaltare au demarat și în comuna Beclean, după ce o perioadă de timp au fost suspendate din cauza ploilor. Este vorba de proiectul de modernizare a drumului comunal DC71, proiect realizat cu fonduri obținute în cadrul Programului  Național  de Dezvoltare Locală 2. 

Primele lucrări la acest drum au fost executate încă din toamna anului trecut, când s-a lucrat la podețe. De astăzi a demarat turnarea primului strat de asfalt.  Drumul care leagă localitatea Hurez de comuna Recea va fi asfaltat pe o porțiune de 1,5  kilometri.

IMG-20200703-WA0000„Lucrările au început în urmă cu circa 2 luni de zile, dar au fost sistate din cauza ploilor. Doar un podeț  a fost construit în toamna anului trecut și acum deoarece permite vremea a fost pregătit totul pentru asfaltare și de astăzi, firma Consal chiar a început să aștearnă primul strat de asfalt. Sperăm să țină vremea și să continuăm lucrările și să le finalizăm cât mai repede, pentru a-l da în folosință cetățenilor care îl folosesc“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

În cadrul proiectului sunt incluse podețe și  șanțuri laterale.

În ceea ce privește proiectul de asfaltare a drumului DJ109- Beclean- Luța – Ludișor- Voivodeni, drum preluat de Consiliul Județean, primarul comunei Beclean ne-a declarat că mai sunt câteva proceduri necesare până la demararea efectivă a lucrărilor de asfaltare.

Despre acest proiect important, am vorbit ultima oară ieri cu cei de la Consiliul Județean, cu Daniel Grigoraș și cu președintele Adrian Veștea. Se fac identificările zonelor, care sunt în proprietatea cetățenilor, deoarece culoarul drumului este unul conform dimensiunilor unui drum județean și este mai mare și s-a intrat pe locurile cetățenilor, cu acest culoar de drum. În acest moment se lucrează la identificările acestor terenuri, pentru că vă dați seama oscilează de la o jumătate de metru până la câțiva metri. Am insistat și domnul președinte mă ajută în acest sens, pentru a grăbi această identificare, pentru a știi apoi cui ne adresăm, căror proprietari, pentru a avea liber de sarcini acest culoar, pentru a putea da autorizația de construcție. Firma Diferit, firma constructoare cu care am purtat discuții a spus că are capacitatea necesară pentru ca imediat după ce dăm ordinul de începere să se apuce de acest drum. Este un obiectiv de mult timp dorit de către cetățenii din Luța, de către cei din Ludișor și de zeci de ani se așteaptă acest obiectiv să fie realizat. Eu sunt în asentimentul cetățenilor și îi asigur pe cetățenii din comuna Beclean și pe cei din Voila că acest lucru se va întâmpla, dar din păcate mai trebuie să avem un pic de răbdare, pentru  ca toate procedurile să fie duse la bun sfârșit, astfel să fim în legalitate cu toate procedurile“, ne-a mai spus Claudiu Motrescu.

IMG-20200703-WA0006 IMG-20200703-WA0005 IMG-20200703-WA0003

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.