Despăgubiri pentru inundații

După ploile abundente din ultima perioadă, Prefectura Braşov a început să evalueze pagubele din  localităţile afectate. În judeţul nostru, au fost afectate de inundaţii şapte comune, respectiv Budila, Caţa, Mândra, Pârău, Poiana Mărului, Șoarş şi Feldioara. De altfel, luni, în timpul unei videoconferinţe la care au participat prefecţii şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, a anunţat că au fost începute deja procedurile de evaluare a pagubelor, până în prezent fiind finalizate dosarele pentru două comune. „Pentru celelalte cinci unităţi administrativ-teritoriale, dosarele sunt în lucru şi se vor finaliza până miercuri, 1 iulie”, a anunţat Văsii.
În judeţul Braşov, prin ordin al prefectului, în 25 iunie s-a constituit Comisia de evaluare a efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase, având în componenţă reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Sistemului de Gospodărire a Apelor Braşov, Direcţiei pentru Agricultură a judeţului şi Inspectoratului de Stat în Construcţii Braşov.
Tot în timpul videoconferinţei, ministrul Marcel Vela a anunţat că „dorim să urgentăm procedurile, de aceea am stabilit data de joi, 2 iulie, ca termen-limită pentru finalizarea evaluării pagubelor, urmând ca vineri să prezentăm situaţia în Guvern, pentru emiterea actului normativ privind despăgubirile”. El a mai spus că judeţele care au fost mai grav afectate şi unde evaluarea este mai laborioasă vor primi sprijin pentru finalizarea documentaţiilor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.