Făgărășenii, prezenți online la ședința de consiliu local de la Cetatea Făgărașului

Chiar dacă nu au putut participa la ședința ordinară a Consiliului Local de ieri, făgărășenii au putut participa prin intermediul rețelei de socializare, după ce ședința a fost transmisă în live. Tot în direct, pe pagina de facebook a primarului, aceștia au comentat deciziile aleșilor, dar și comportamentul lor din cadrul ședinței. Reamintim că făgărășenii, deși au fost invitați să ia parte la votul legislativului, organizat în Cetatea Făgărașului, nu au putut participa, după ce câțiva consilieri au făcut sesizare la Prefectură, invocând contextul epidemiologic actual. 

IMG_9709Făgărășenii au urmărit în direct ședința de consiliu local și i-au interesat direct subiectele legate de transferul unei sume de bani din creditul accesat de Primăria Făgăraș  către investiții începute în orașul nostru, respectiv: modernizarea și mutarea Pediatriei – care se apropie de final, restaurarea Cetății – tocmai începută, modernizarea străzii Doamna Stanca și rețelei colectoare a apelor pluviale – demarate în luna martie, subiecte amânate la ședința extraordinară din 17 iunie, pe motivul invocat de majoritatea consilierilor că „sunt multe nedumeriri“.

IMG_9698În cadrul plenului de ședință, primarul Făgărașului, alături de funcționarii din primărie, care se ocupă de aceste proiecte,  au explicat că această acțiune este necesară pentru a nu se pierde această sumă de bani, din tragerea de anul acesta, de aproximativ  15 milioane lei sau să se realoce peste 3-4 ani.  Nu au lipsit nici întrebările consilierilor, atacurile subtile, acestea din urmă fiind taxate de făgărășenii „prezenți online la ședință“, în număr de peste 10.000. Multe critici pe internet a primit președintele de ședință, consilierul Alexandru Mazilu, pe care oamenii l-au catalogat ca fiind „cam iritat“, „arogant“.

Totul trebuie să fie public și dacă aveți ceva de zis, spuneți clar și răspicat! Lucrați împreună și lăsați certurile că la grădiniță! Sunteți angajații cetățenilor și lucrați pentru făgărășeni! Dacă nu sunteți capabili de acest job, renunțați!“, „Sunteți jalnici ! Nu mai fiți Gigi contra , gândiți-va și la făgărășeni , sau nu vreți binele pentru Făgăraș ?“, „Sper ca domnii consilieri locali să acționeze pentru binele Fagarasului și nu cum li se dictează de la „centru!”, “, „Explicații ca la școală. Deciziile sunt bune. Dar cățeii sunt destui și multe piedici. Succes, Domnule Primar!“, au scris cetățenii pe facebook. 

fagarasenceDouă făgărășence s-au prezentat la Cetatea Făgărașului pentru a lua parte la ședință. Nu au aflat că Prefectura Brașov a interzis accesul a maxim 200 de persoane în curtea Cetății Făgăraș. Nu au vrut însă să plece de la porțile cetății, pentru a avea posibilitatea ca la final să-i tragă la răspundere pe aleșii locali pentru deciziile luate. Astfel că, acestea au deschis telefonul și au ascultat toată ședința online, de la porțile cetății.

Am venit pentru reabilitarea Cetății, Pediatriei de la spital, ocolitoarea și pluvialul de pe Doamna Stanca, pentru că intră apa în case. Vrem în final să știm ce se execută? “, a spus una din făgărășence.

Proiectele de hotărâre privind aceste subiecte au primit vot favorabil din partea consilierilor, inclusiv din partea celor care s-au abținut la ședința trecută, cu excepția consilierilor Cosmin Poparad, Alexandru Motoc și Alexandru Mazilu, care s-au abținut de la vot.

Intreaga ședință mai jos.

Ședința ordinară a Consiliului Local din 23 iunie – transmisiune live

Ședința ordinară a Consiliului Local din 23 iunie – transmisiune live

Publicată de Gheorghe Sucaciu pe Marţi, 23 iunie 2020

 

 One thought on “Făgărășenii, prezenți online la ședința de consiliu local de la Cetatea Făgărașului

  • constantin ionescu
    iunie 24, 2020 la 10:23 am
    Legătură permanentă

    Trei doamne si toti trei! mi-e lehamite de cei pe care ii cunosc si care se opun lucrarilor ce sunt necesare! Ei au trait in minciuna si cred ca ce le spune liderul de partid filiala Fagaras,este bine. Veniti voi „cioflingarilor”cu proiecte pentru oras!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *