Moaștele Sfântului Luca al Crimeii, aduse la Făgăraș

Credincioșii făgărășeni sunt așteptați la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel, din parohia Ortodoxă Făgăraș- Gară, să se închine la moaștele Sfântului Luca al Crimeii. De joi, 18 iunie și până sâmbătă, 20 iunie, făgărășenii sunt așteptați să se roage în cadrul Sfintelor Liturghii sau Sfântului Maslu și să se închine la moaștele sfântului.

Sfântul Luca al Crimeii este un sfant al veacului nostru, fiind mai intai medic al trupului (chirurg), iar mai apoi medic si al sufletelor (arhiepiscop). Intreaga lui viata se poate rezuma in cateva din cuvintele sale: “Am iubit patimirea, fiindca minunat curateste sufletul.”

Numit adesea drept doctor “fara-de-arginti”, Sfantul Luca al Crimeei a fost un ierarh marturisitor ce a patimit mult pentru dragostea si credinta lui in Hristos in temnitele comuniste. Nascut intr-o familie princiara, sfantul a fost un bun chirurg si profesor universitar, iar in cele din urma, unul dintre marii predicatori ai secolului nostru.

In plina teroare bolsevica, un chirurg de exceptie refuza sa opereze fara icoana Maicii Domnului pe peretele salii. Episcopul chirurg Luca Voino-Iasenetki, marturisitor al credintei in Hristos si titan al stiintei deopotriva ofera lumii contemporane o minunata lectie de jertfire de sine, de slujire a semenilor si de sfintenie.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.