Patronatele din turism cer Guvernului ca din 15 iunie să fie permis accesul şi în interiorul restaurantelor, nu doar la terase

Patronatele din turism au cerut Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, ca restaurantele să intre în 15 iunie în faza a doua de relaxare, şi anume redeschiderea interioarelor, în caz contrar numărul estimat al şomerilor din HoReCa va urca de la 30%, cât este estimat acum, la 40%, anunţă Profit.ro.

Anterior, Asociaţia Restaurantelor din România (HORA) a stabilit cu Guvernul, de principiu, ca terasele să fie redeschise la 1 iunie, iar din două în două săptămâni să fie deschis gradual restul restaurantelor, respectiv mai întâi 50% din interior, iar apoi integral şi în interior.
Acum, patronatele vor să se asigure că respectivul calendar va fi şi apliccat şi susţin că este foarte important pentru întreaga industrie a turismului să se treacă la faza a 2-a a relaxării restricţiilor pentru restaurante, în cel mai scurt timp, respectiv 15 iunie 2020, relatează Profit.ro.

În acest caz, cei aproximativ 400.000 de oameni care lucrează în industrie vor fi reactivaţi complet. Este vorba despre 130.000 angajaţi în unităţi de alimentaţie publică, 80.000 de angajaţi în unităţi de cazare şi peste 190.000 de angajaţi în companii care dezvoltă afaceri în domenii conexe, precum agricultură, furnizorii locali de ingrediente, producători şi distribuitori materie primă, importatori şi distribuitori de produse alimentare, prestatori de servicii dedicate industriei, precum şi sisteme de gestiune, curăţenie, transport, logistică, ambalaje.



foto:ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.