Două aparate de ventilare în valoare de 156.145,92 de lei, donate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, au ajuns la Spitalul Municipal Făgăraș

Două aparate de ventilare în valoare de 156.145,92 de lei, donate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, au ajuns la Spitalul Municipal Făgăraș, astăzi. Acestea vor fi folosite în secția de Terapie Intensivă (ATI) și îi va ajuta pe medici să salveze viețile pacienților aflați în stare gravă.

Achiziția a fost posibilă datorită grantului în valoare de 36.000 de euro, oferit de BRD prin Fondul de Urgență gestionat de Asociația pentru Relații Comunitare. Ventilatoarele au fost comandate încă din luna martie, însă abia acum au putut fi livrate. Lipsa acestor echipamente medicale a fost o problemă a sistemului de sănătate în toate țările, încă de la debutul crizei.

Reamintim că organizația neguvernamentală a mai donat, în 13 mai, un aparat de ventilare portabil și un defibrilator portabil, în valoare de 42.137,23 de lei, care au intrat în dotarea Compartimentului Primiri Urgențe a Spitalului „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș.

În ultimele luni au mai fost donate echipamente de protecție, iar lista este disponibilă aici: www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1796003403883936&id=747787118705575

,, În numele conducerii spitalului și a cetățenilor, mulțumim întregii echipe a Fundației Comunitare Țara Făgărașului, dar și tuturor celor care s-au alăturat campaniei „Împreună pentru sănătate” și au donat pentru dotarea unității.”, au scris pe  contul de Facebook, reprezentanții Primăriei Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.