Zona metropolitană se întinde până la 30 de kilometri de municipiile din județ și de Capitală. Precizări privind completarea declarației pe proprie răspundere

Ministerul de Interne revine și aduce noi lămuriri în privința zonei metropolitane, în interiorul căreia nu ai nevoie de declarație pe propria răspundere. Zonă metropolitană, pentru care nu este nevoie de completarea declarației pe proprie răspundere, este considerat perimetrul ce conține municipiile de județ și 30 de kilometri în jurul acestora, în aceeași categorie fiind și Capitala și județul Ilfov. Potrivit acestei reglementări nici locuitorii Țării Făgărașului ( pe o rază de 30 de km fata de Fagaras)nu mai au nevoie de declarație pe propria răspundere atunci când merg în Făgăraș.

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări: sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”, a transmis, vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Legea privind starea de alertă prevede că nu este necesară completarea declarației pe propria răspundere dacă o persoană se află în localitatea de domiciliu sau în zona metropolitană a acesteia.

Acest aspect din actul normativ a născut controverse pentru că în lege nu este stipulată și explicația pentru sintagma „zonă metropolitană”.


One thought on “Zona metropolitană se întinde până la 30 de kilometri de municipiile din județ și de Capitală. Precizări privind completarea declarației pe proprie răspundere

  • constantin ionescu
    mai 24, 2020 la 4:58 am
    Legătură permanentă

    Este bine…..locuitorii din Tara Fagarasului,din limita de 30km,au voie fara declaratie sa vina in Fagaras,care este resedinta de municipiu(sau este municipiu doar la incasat impozite),dar eu din Fagaras am voie sa ies fara declaratie in limita celor 30km.? Un politist a spus ca nu am voie fara declaratie!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *