Zeci de metri cubi de lemn confiscat

 La data de 22 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat acțiuni de verificare  pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.


Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au constatat faptul că o societate comercială de profil amplasată pe raza localității Șinca Veche, jud. Brașov, a expediat cantitatea de aproximativ 26 mc buștean fără documente de proveniență.

    În temeiul prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep, societatea în cauză a fost sancționată contraventional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă totodată confiscarea valorică a cantității de material lemnos, în cuantum de aproximativ 10.000 lei.

    De asemenea, pe parcursul verificărilor, a fost identificată  cantitatea de aproximativ 32 mc buștean diverse specii și circa 11 mc cherestea, specia stejar și fag, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență.

         Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar întreaga cantitate de masă lemnoasă, în cuantum de aproximativ 24.000 lei, a fost confiscată și predată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic competent.

 

 

 

Un comentariu la „Zeci de metri cubi de lemn confiscat

  • mai 23, 2020 la 5:49 am
    Permalink

    Politistii sunt tampiti? La un batranel care nu a avut “declaratia”,ii dai 20.000 de lei,iar la HOTII astia dai 3.000? Curat murdar,vorba lui Caragiale. Bai esti prost?-Bai esti tampit? vorba cuplului “Celentano-Firicel”! Data viitoare cand ii fura lemnul primarului…..sa le dea si o tuica!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.