Au început lucrările pentru construcția unei noi grădinițe cu program normal, pe strada Cetății, unde vor învăța 60 de preșcolari.

Au început lucrările pentru construcția unei noi grădinițe cu program normal, pe strada Cetății, unde vor învăța 60 de preșcolari, anunță pe pagina de socializare primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Utilajele constructorului au ajuns zilele acestea pe terenul municipalității, predat de Primăria Făgăraș în decembrie 2019 pentru realizarea proiectului. Investiția are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, contractul de finanțare fiind semnat în decembrie 2018. Fondurile au fost obținute datorită parteneriatului încheiat cu Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare și Universitare.

Unitatea de învățământ va avea 3 săli de clasă și va fi dotată cu mobilier specific învățământului preșcolar. De asemenea, pe terenul din incintă vor fi amenajate un loc de joacă, un teren de sport, spații verzi și o parcare.

Constructorul va finaliza lucrările în cel mult 12 luni, iar întregul proiect – care prevede și dotarea grădiniței – va fi finalizat până cel târziu la finalul anului 2023.

Valoarea totală a investiției este de 1.990.962,9 lei. Cheltuielile eligibile aferente Ministerului Educației Naționale sunt de 1.658.113,21 de lei, iar cele aferente Municipiului Făgăraș însumează 332.849,69 lei. Din suma aferentă Municipiului Făgăraș, 282.922,24 lei sunt fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), 43.270,46 lei nerambursabili din bugetul naţional (13%) și 6.659,99 lei reprezintă contribuția din bugetul local.

Pe lângă realizarea acestei grădinițe, la Primăria Făgăraș se muncește în prezent la proiectele pentru construirea altor două unități de învățământ destinate preșcolarilor. Vreau ca toți copiii să aibă șanse egale la învățătură în condiții bune, iar părinții să scape de stresul de a căuta locuri libere în creșe și grădinițe. Le mulțumesc tuturor colegilor implicați în aceste proiecte.“, mai spune Gheorghe Sucaciu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.