Un nou proiect la Făgăraș: Partidul Local Viitorul Țării Făgărașului, cu oameni ai locului

Img 8068În premieră pentru Făgăraș, un partid local va participa la alegerile locale din 9 iunie. Este vorba despre Partidul Local Viitorul Țării Făgărașului, un partid al cărui slogan este „Oamenii locului“ și care a fost format cităm : „ să fie coordonat doar de făgărășeni și să reprezinte doar interesele făgărășenilor“

În cadrul unei conferințe de presă, organizată ieri, unde au participat atât membrii Biroului permanent, cât și susținători sau simpatizați, au fost prezentați oamenii care au inițiat și fac parte din acest proiect, dar și obiectivul acestuia.

Președintele partidului este Lucian Mija, este jurist de profesie și a activat câțiva ani după finalizarea studiilor pe această funcție la Nitramonia Făgăraș.  A decis apoi să intre în zona antreprenoriatului, având mai multe firme în Făgăraș.  De câțiva ani, s-a implicat și în administrația publică locală, iar de 3 ani lucrează în cadrul Primăriei Făgăraș. A fost consilier personal al primarului Gheorghe Sucaciu, iar de doi ani este administrator public al Municipiului Făgăraș.

Img 8069„Ca și echipă, ne-am adunat încă din 2016, în jurul unei idei, care, încet, încet s-a transformat într-un obiectiv comun, acela de a forma un partid local, care să fie format și coordonat doar de făgărășeni și care să reprezinte interesele făgărășenilor. Sunt oamenii locului și acesta este și sloganul cu care noi vom intra în campania electorală, „oamenii locului“. Suntem cu toții crescuți, educați, în Făgăraș, trăim aici  de-o viață și dorim să locuim aici în continuare. Suntem persoane de diferite profesii, diferite religii, mulți dintre noi suntem antreprenori sau cu profesii liberale, alții, angajați în diferite instituții sau societăți din Făgăraș, elevi, studenți sau pensionari. Ceea ce este foarte important , ca făgărășenii să știe, este că suntem singurul partid local din Făgăraș, care are atât sediul central, cât și forumul superior de conducere în Făgăraș. Ca și doctrină, suntem un partid de dreapta și ne prezentăm în fața făgărășenilor ca singura alternativă reală la partidele mari de dreapta, PNL și USR, care, din păcate, cel puțin în ultimii 4 ani, prin reprezentanții lor în Consiliul Local, s-au opus multor proiecte importante pentru Făgăraș și făgărășeni. Este foarte important să avem un Consiliu Local funcțional și pentru acest lucru suntem aici. Dacă alții s-au erijat în frânarii Făgărașului, noi am venit aici să punem umărul la dezvoltarea orașului nostru. Avem nevoie de oameni în Consiliul Local și am hotărât să candidăm la alegerile locale din acest an cu o listă completă de candidați pentru Consiliul Local Făgăraș. Până la candidatură, pentru a putea candida, vom avea nevoie de sprijinul comunității, avem nevoie de semnături de susținere și începând de zilele următoare vom demara această acțiune de strângere de semnături”, a declarat Lucian Mija,  președintele Partidului Local Viitorul Țării Făgărașului.

Lucian Mija a menționat că Partidul Local Viitorul Țării Făgărașului nu va avea un candidat  pentru funcția de primar, pentru că îl vor susține pe actualul primar, Gheorghe Sucaciu.

Așa cum am amintit, noi am venit să punem umărul acolo unde este nevoie și în acest moment, considerăm că Făgărașul are nevoie de un Consiliu Local, care să fie într-adevăr funcțional și în zona aceasta am decis să ne implicăm. Nu vom avea un candidat propriu la Primăria Făgăraș, pentru că noi considerăm că domnul primar domnul Sucaciu este potrivit pentru acest post. Deja în ultimele două mandate, lucrurile se schimbă în Făgăraș, se vede evoluție și îl vom susține pe el pentru Primăria Făgăraș. Noi ne vom concentra  pe Consiliul local, unde sperăm să avem cât mai mulți reprezentanți, astfel încât vocea noastră să fie auzită și inițiativele noastre să fie luate în seamă“, a mai spus Lucian Mija.

În cadrul conferinței au fost prezentați membrii Biroului Permanent al Partidul Viitorul Țării Făgărașului.

Screenshot 20240327 083518 Com.facebook.katana Edit 648955538954368Angelica Aldea, membru fondator și secretar al partidului:Am 49 de ani și sunt cadru didactic la Grădinița „Mateiaș Brâncoveanu“ Făgăraș, cu o vechime de peste 20 de ani în învățământ. Sunt secretar al Partidului Local Viitorul Țării Făgărașului.“

 

 

 

 

Screenshot 20240327 083531 Com.facebook.katana Edit 648973310365090Alexandru Tarczali( Alex Luca), membru fondator și prim vicepreședinte: „ Am 38 de ani și sunt născut în Făgăraș. Sunt antreprenor în domeniul organizării de evenimente. Sunt inițiatorul campaniilor caritabile „Dăruiește Bucurii“ din 2014, sunt  voluntar activ în cadrul Crucii Roșii, filiala Făgăraș, unde am desfășurat mai multe campanii pe parcursul anilor, inclusiv în pandemie. Sunt inițiator și câștigător de proiecte comunitare în cadrul „Bugetării participative“. Pot spune că cunosc foarte bine nevoile comunității, de aceea eu cred că noi suntem oamenii locului pentru viitorul  Țării Făgărașului“.

 

 

Screenshot 20240327 083538 Com.facebook.katana Edit 648984628428263Sandu Moroșan, membru fondator și  vicepreședinte:  „Sunt făgărășean, mi-am petrecut copilăria și adolescența aici. Am lucrat ca director pe zonă mulți ani, apoi am ieșit la pensie tot de aici. De câțiva ani, Făgărașul a început să se dezvolte, au apărut proiecte importante, ceea ce înseamnă că trebuie să ne mobilizăm ca aceste proiecte să fie finalizate și ca partid local al Țării Făgărașului am dori ca toate aceste proiecte să fie susținute de noi, iar Făgărașul să devină unul dintre cele mai frumoase orașe “

 

 

Screenshot 20240327 083605 Com.facebook.katana Edit 649026616348351Ionuț Nicoară, vicepreședinte și trezorier:  „De profesie sunt economist. Încă din timpul facultății am înființat o companie de soft. Apoi, am avut activități și în alte domenii, precum artizanat.  După întoarcerea în Făgăraș, în 2011, am pornit o activitate în agricultură, pe care o conduc și astăzi și care mi-e cel mai aproape de sufletul meu. Acesta a fost și motivul pentru care m-am întors acasă, alături de ,,oamenii locului”, un deviz care ne definește pe toți.  Integritatea ne definește pe toți și cred că echipa noastră poate să aducă un echilibru în Consiliul Local. Tocmai de aceea solicităm votul făgărășenilor la următoarele alegeri locale”.

Prezent la conferința de presă a fost și consilierul local independent , Ovidiu Popa, care a decis să se alăture Partidului Local Viitorul Țării Făgărașului.

 

 

Img 8074Ovidiu Popa, consilier local : „Am decis să mă alătur acestui partid fiindcă este un partid local, sunt oameni din Făgăraș,  sunt oameni care doresc să facă ceva pentru orașul nostru. Am patru mandate de consilier local,  în penultimul mandat, acum patru ani, pentru că, știu eu,  nu am respectat regulile partidului, celor de la Brașov, din ALDE, efectiv am fost dat afară, fără să țină cont de nimic. Mi-am propus să nu mai fac parte din niciun partid mare, ca ordinele și ceea ce trebuie să facem pentru Făgăraș să decidă dânșii.  Vrem să decidem noi pentru făgărășeni. În ultimul mandat am avut foarte multe probleme, din partea celor de la USR și PNL, care n-au fost de acord și nu au votat foarte multe proiecte, s-a ajuns la discuții foarte urâte,  așa că m-am decis să intru în acest partid  și să continuăm toate proiectele care sunt începute în Făgăraș. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *