O nouă pădure prinde rădăcini la Șercaia. 40.000 de puieți, plantați și în acest an în comuna făgărășeană

Este deja cunoscut faptul că Șercaia este una din comunele în care de 15 ani au loc acțiuni de plantare de puieți. Anual, în jur de 40.000 de puieți sunt plantați pe terenurile infertile ale comunei, terenuri care s-au transformat deja în mici păduri. Potrivit primarului comunei Șercaia, Cristinel Paltin, până acum s-a împădurit o suprafață de aproximativ 15 hectare. 

Pentru al 15-lea an consecutiv, la Șercaia s-a organizat o acțiune de plantare de puieți. Anul acesta, administrația locală a achiziționat 40.000 de puieți de salcâm, puieți care sunt plantați pe terenurile neproductive din comună.

Încercăm să ducem o viață normală în contextul epidemiologic actual. Am contractat înainte de a începe această problemă cu coronavirusul, 40.000 de puieți, de undeva de la Satu Mare, de foarte bună calitate și la un preț deosebit de convenabil, pentru a completa golurile care au apărut de la plantările din anii anteriori. Anul trecut am plantat doar 17.000 de puieți, pentru că nu am avut de unde să cumpărăm puieți și cei 17.000 i-am avut printr-un program cu Prefectura, dar nu de o calitate extraordinară. De asemenea, vom continua plantarea pe zone exclusiv neproductive, adică în zonele din stânga și dreapta pârâului Șinca, zone care erau pline de scaieți.“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Acțiunea a demarat deja și este realizată cu zilieri din comuna Șercaia.

„Suntem undeva la mijlocul acțiunii de plantare. Aproximativ 20.000 de puieți au fost plantați și sper din toată inima, cu toată lipsa aceasta de forță de muncă, ca până în 20 mai, cel târziu să finalizăm această acțiune“, a mai adăugat primarul.

În toți acești 15 ani, la Șercaia au fost împădurite aproximativ 15 hectare. Aici au fost plantați îndeosebi puieți de salcâm, dar și de stejar și frasin.


Am făcut amenajament în toate zonele unde am făcut plantări, le-am trecut în fond forestier, le-am dat în grijă Ocolului Silvic la care avem pădurea în administrare, am făcut mult mai mulți pași importanți pentru îngrijirea acestor zone împădurite“, a încheiat Cristinel Paltin.

 
foto:arhiva- digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.