Coronavirus: Italia a întrecut China

Autorităţile italiene au anunţat că cel puţin 427 de persoane s-au stins din viaţă în ultimele 24 de ore, în urma îmbolnăvirii cu COVID-19, astfel că bilanţul deceselor din Italia a ajuns la 3.405 şi l-a depăşit oficial pe cel din China, ţară considerată cândva epicentrul epidemiei, care a raportat până în prezent 3.245 de morţi. Proporţiile coşmarului din Italia nu se opresc aici. Tot miercuri, autorităţile peninsulare au raportat depistarea a încă 5.322 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În aceste condiţii, numărul total al bolnavilor de COVID-19 a ajuns la 41.035, dar dintre aceştia, 4.440 au fost declaraţi vindecaţi, astfel că există, în prezent, 33.190 de cazuri active.
Potrivit datelor furnizate de Worldometer, alţi 2.498 de pacienţi sunt în stare critică.
Pe de altă parte, măsurile impuse de guvernul de la Roma pentru stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus nu sunt suficiente, potrivit delegaţiei celor nouă experţi chinezi care ajută autorităţile italiene să controleze extinderea coronavirusului. Vicepreşedintele Crucii Roşii din China şi responsabil al echipei, Yang Huichuan, a apărut joi la o conferinţă de presă la Milano, capitala Lombardiei şi regiunea cea mai afectată, subliniind că există încă foarte mulţi oameni pe stradă. „Nu aplicaţi politici de închidere a străzilor, pentru să transportul public încă funcţionează, lumea circulă şi au loc petreceri şi cine în hoteluri, şi oamenii nu poartă măşti de protecţie”, a spus expertul chiar în ziua în care China a avut creştere zero a noilor cazuri de contagiere locală de la declanşarea pandemiei, potrivit Agerpres. „Toată lumea ar trebuie să rămână acasă în izolare”, a spus el, precizând că toţi cetăţenii, nu doar guvernul şi personalul medical trebuie să urmeze „în mod strict politicile de închidere”.
Foto: Bergamo: Camioane ale armatei italiene au transportat zeci de sicrie cu victime ale COVID-19 pentru a fi incinerate în alte locuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *