Primăria Făgăraș a dat startul înscrierii proiectelor finanțate prin bugetare participativă

Ideile făgărășenilor pentru dezvoltarea municipiului sunt finanțate de Primărie. Instituția a demarat procedura pentru depunerea proiectelor în cadrul bugetării participative din acest an. Cetățenii își pot înscrie propunerile în perioada 2 – 29 martie 2020, pe site-ul instituției: www.bp.primaria-fagaras.ro.

Toate propunerile vor fi analizate de o echipă desemnată pentru evaluare (30 martie – 17 aprilie), urmând să fie supuse la vot pe platforma dedicată bugetării participative (20 aprilie – 15 mai). Astfel, făgărășenii vor decide ce se va realiza în municipiu cu o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc.

Proiectele cu cele mai multe voturi vor fi implementate de către administrația locală în cel mult 12 luni de la afișarea rezultatelor (25 mai). Pentru fiecare dintre proiectele câștigătoare va fi alocată o sumă maximă de 15.000 de euro, bugetul total fiind de 500.000 de lei (peste 100.000 euro).

6 proiecte au fost declarate câștigătoare în luna august a anului trecut, 4 dintre acestea fiind finalizate în primele 4 luni ale perioadei de implementare. A fost amenajat un spațiu de joacă la creșa „Mămăruța”, un spațiu multifuncțional a fost realizat la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, un drum frecventat de copiii care urmează cursuri de dans a fost reabilitat, iar scările unui imobil din centrul orașului – aflate în stare de degradare de pe peste 20 de ani, au fost reconstruite. Alte două proiecte urmează să fie finalizate în curând.

Procesul de bugetare participativă urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii prin implicarea cetăţenilor și se află la a doua ediție în Făgăraș.

(Comunicat de presă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.