Brașov. Vânzări ca în perioada sărbătorilor de iarnă. Prefectul s-a asigurat că există stocuri suficiente

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții marilor rețele de retail care au magazine în județul Brașov.
Tema discuțiilor a fost legată de măsurile necesare pentru a nu apărea probleme în aprovizionarea cu produse alimentare de strictă necesitate, în contextul unor încercări de inducere în mod nejustificat a panicii în rândul populației. Reprezentanții rețelelor de retail au afirmat că, în aceste zile, fluxul de marfă este de două ori mai mare decât în mod obișnuit, fiind comparabil cu cel înregistrat în perioada sărbătorilor de iarnă și că se încearcă gestionarea situației generate de presiunea pe care o va pune piața. În acest moment, nu există probleme cu aprovizionarea, stocurile sunt suficiente și se depun toate eforturile pentru asigurarea în perioada următoare a unui disponibil crescut de mărfuri alimentare, în special cele de primă necesitate, precum și a logisticii de transport a acestora către magazine.
Prefectul județului Brașov a prezentat deciziile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru prevenirea și limitarea eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus și a solicitat reprezentanților marilor retaileri să ia toate măsurile de protecție a angajaților, în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătății.
De asemenea, prefectul Mihai-Cătălin Văsii a făcut un apel ca rețelele de retail să își dea concursul, în măsura în care acest lucru este posibil, pentru asigurarea, prin donație, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Brașov, a unor cantități de alimente de primă necesitate, în cazul în care vor exista persoane puse în carantină pe teritoriul județului, o procedură în acest sens urmând a fi elaborată în zilele următoare.
Țin să vă mulțumesc pentru că ați răspuns atât de prompt invitației noastre de a discuta și pentru disponibilitatea pe care ați manifestat-o de a fi alături de comunitatea județului Brașov și în această situație prin care trecem”, a încheiat prefectul Mihai-Cătălin Văsii.

Situația din județul Brașov în această dimineață, conform Direcției de Sănătate Publică: nico persoană infectată, nicio persoană în carantină, 78 de persoane autoizolate la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *