Suspect de coronavirus la Sibiu. Pacientul a fost preluat de medici

foto: https://cursdeguvernare.ro/

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu anunță oficial că în Sibiu se înregistrează un prim caz suspect de coronavirus.

Este vorba despre un pacient care se afla pe Aeroportul Internațional Sibiu când a prezentat simptome virale și a fost preluat de autorități. Bărbatul de 30 de ani a fost in Veneția (Italia).

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost solicitat pentru preluarea și transportarea unui pacient cu stare febrilă de la Aeroportul Internațional Sibiu. Persoana de sex masculin, de aproximativ 30 de ani este transportată la secția de boli infecțioase a Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru efectuarea de investigații suplimentare. Transportul se desfășoară în condiții de siguranță cu autospecială de transport victime multiple”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu, într-un comunicat de presă, scrie turnulsfatului.ro.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat astăzi că este pregătit să intervină în astfel de cazuri.

Mai mult AICI

Update

Bărbatul, un italian de 30 de ani, a sosit luni, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, cu avionul care a venit de la Viena, la ora 15.12. La sosirea la Sibiu, pe aeroport, italianul a spus că simte că are febră şi a declarat într-un formular pus la dispoziţia pasagerilor, că el de fapt a ajuns la Viena, de la Veneţia (Italia). Potrivit regulilor transmise la Ministerul Sănătăţii, cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au sunat imediat la Bucureşti, de unde li s-a spus, că pentru siguranţă, să fie transferat la spital şi izolat italianul cu febră, venit din Italia, prin Austria.

După ce a fost dus la Infecţioase, la Spitalul Judeţean Sibiu, acolo personalul medical, cu costume speciale, ca şi cei de la ISU, l-au preluat pe italian, care se află într-un salon, singur, izolat de restul pacienţilor. La spitalul din Sibiu i se monitorizează starea de sănătate, i s-au recoltat probe şi i se dă un tratament în funcţie de ce simptome are. Directorul medical al spitalului, dr. Florin Grosu, declară că italianul „este bine” şi că nu este într-o stare gravă acum, este conştient, comunică cu personalul medical. Deocamdată, singura problemă identificată medical este febra de 37,2. Italianului i s-au recoltat probe, care nu sunt analizate doar la Sibiu, ci sunt trimise de către DSP Sibiu, la Timişoara, unde este un laborator cu o dotare care nu există la Sibiu, şi unde se poate spune sigur dacă suferă de o boală şi care este aceasta, scrie oradesibiu.ro.

Maia mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *