Sucaciu: „Am primit mesaje că la acest concurs au fost nereguli și atunci am cerut toate filmările“

foto: arhiva- Smartatletic

Trei candidați, respinși după ce au fost declarați admiși la Poliția Locală.

În urma știrilor din presa locală în care primarul Făgărașului îi îndemna pe făgărășeni să facă sesizări dacă știu de anumite nereguli în desfășurarea concursurilor din primărie, mai mulți candidați pentru posturile de la Poliția Locală au semnalat astfel de probleme. Aceștia fie au făcut o sesizare scrisă, fie au trimis mesaje, astfel încât s-au verificat toate filmările video de la cele trei probe desfășurate până acum. Într-adevăr, la proba sportivă au fost sesizate nereguli.

Am avut o conferință de presă și am spus jurnaliștilor că dacă știe cineva că există nereguli la vreun concurs, inclusiv la concursul de la Poliția Locală, să facă sesizări către Primărie, în atenția mea și către Poliția Locală, în atenția domnului director. Am început să primim mesaje că la acest concurs au fost nereguli și atunci am cerut toate filmările de la proba sportivă, proba pe calculator și proba psihologică. La proba sportivă s-au depistat anumite nereguli pe care le-a gestionat comisia de sport. L-am chemat pe domnul președinte al comisiei, i-am arătat filmările iar din filmări a reieșit că anumiți candidați nu au respectat regulamentul, regulament care a fost transmis și s-a făcut instructajul înaintea probei sportive și domnul președinte a spus că a fost o eroare, că nu a văzut acele nereguli iar în urma vizualizării înregistrării, el crede că ar trebui luată decizia ca acei candidați trebuie respinși. I-am spus că este responsabilitatea dumneavoastră și trebuie să luați măsurile legale“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

În urma vizionării filmărilor, s-a constatat de către comisia sportivă că doi din candidați au încălcat regulamentul și nu au respectat marcajul cu jaloane, scurtându-și astfel distanța de alergat iar al treilea candidat a scos un timp cu două secunde peste baremul din regulament. Toți cei trei candidați au fost declarați respinși, deși în urmă cu cinci zile au fost admiși și au trecut și de următoarea probă, cea de calculator.

Unul din candidați, în loc să parcurgă la proba de rezistență, distanța care era marcată prin jaloane, a intrat printre jaloane, de cel puțin șase ori. Alt candidat, la fel a avut aceeași încălcare de regulament, iar la altul s-a auzit clar când a spus 4 minute și 32 secunde iar el trebuia să aibă 4 minute și 30 de secunde. Acei candidați au fost respinși, cu toate că această respingere este după cinci zile. S-ar putea ca în urma anumitor contestații sau plângeri să aibă chiar ei plângeri“, a mai spus primarul.

Edilul-șef declară că nu crede că aceste nereguli au fost intenționate, ci din neglijență.

Comisia formată din cei trei profesori trebuia să gestioneze această probă, iar această probă trebuia să se desfășoare din punct de vedere legal ca să nu avantajeze niciun candidat. Acești candidați au fost avantajați fie din neglijență sau din alte considerente, dar președintele comisiei și am încredere în președintele comisiei, în domnul profesor Curticăpean, a spus că a fost din neglijență și această eroare s-a reparat acum. Eu am încredere în domnul profesor Curticăpean că a făcut ce trebuie. “, a mai spus Gheorghe Sucaciu.

Unul din candidații respinși se declară nemulțumit de decizia luată.

Domnule Primar…dumneavoastră vi se pare corect ca după 5 zile de la proba sportivă să se facă contestație la sport, să fiu declarat respins, având în vedere ca am fost declarat admis la acea probă, inclusiv la proba pe calculator, iar pe site- ul primăriei în regulament scrie negru pe alb foarte clar că proba sportivă nu se contestă…iar azi ne -a chemat domnul președinte al comisiei să mă declare respins ca s- a făcut contestație la proba sportivă. Dacă regulamentul spune ca nu se acceptă reexaminare, contestație sau reevaluare, atunci rog comisia să țină cont de ceea ce scrie în regulament.Comisia de la proba sportivă trebuia să atenționeze dacă vedea nereguli atunci, nu să accepte contestații sau să fie o comisie de oameni capabili să examineze. Rog să se facă dreptate dacă tot ați spus că acest concurs este pe drept și nu e trucat.“, a scris acesta pe pagina de socializare facebook.

 

 

 

 

2 comentarii la „Sucaciu: „Am primit mesaje că la acest concurs au fost nereguli și atunci am cerut toate filmările“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *