Românii care vin în țară din Italia, obligați să completeze un chestionar

foto: https://cursdeguvernare.ro/

După ce trei persoane au murit și alte 155 au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în Italia, toţi pasagerii care vor intra în România pe fluxul destinat zborurilor charter vor fi obligați să completeze un scurt chestionar.

Pasagerii care ajung pe aeroporturile din România, din zonele afectate de coronavirus, dinspre Lombardia, Veneto, Emiglia Romana și Piemont, vor fi obligați să răspundă la patru întrebări.

Mai întâi, pasagerilor li se cer datele personale, numărul şi o adresă de mail la care pot fi găsiţi pe perioada şederii în România, iar apoi ei trebuie să răspundă la câteva întrebări.

Călătorii sunt întrebaţi dacă au locuit într-o zonă unde erau persoane infectate cu coronavirus şi dacă au intrat în contact direct cu astfel de persoane în ultimele 15 zile.

Totodată, pasagerii trebuie să scrie dacă au fost spitalizaţi în ultimele 3 săptămâni şi să specifice dacă au avut simptome, precum febră, tuse şi dureri de cap.

În altă ordine de idei, autoritățile austriece au decis, duminică seara, să suspende toate trenurile spre și dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus depistat în nordul peninsulei, scrie Sky News.

Bruxelles-ul se teme că răspândirea noului coronavirus va provoca prima închidere a frontierelor din motive de sănătate de când a fost instituită zona Schengen în 1995, informează Mediafax.

Sursă:newsbv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.