Cod galben și portocaliu de vreme rea și în județul Brașov

Și judeţul Braşov va intra sub Cod Galben şi Cod Portocaliu de intensificări ale vântului. De mâine seară (23 februarie) orele 18.00, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării.

 „La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse
85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h”, se precizează în atenţionarea Cod Galben a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De asemenea, vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale, unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Codul Galben va expira luni seară, la orele 18.00.

Codul Portocaliu va intra în vigoare mâine seară, la orele 20.00 şi va expira luni, la orele 18.00 şi este valabil pentru zona montană.

„În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute,
cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m”, au avertizat meteorologii.

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.