Întâlnire de lucru pentru asfaltarea DJ 109 Beclean – Luța – Ludișor

Se depun eforturi pentru ca asfaltarea mult așteptată a drumului ce leagă Becleanul de Luța și Ludișor să devină realitate. Săptămâna trecută a avut loc la Consiliul Județean Brașov o nouă întâlnire de lucru la care au participat președintele  CJ Adrian Veștea, prefectul județului, Mihai-Cătălin Văsii și primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

Modernizarea așteptată de ani de zile a drumului spre aceste localități a intrat în linie dreaptă și deși mai sunt câteva proceduri de finalizat, sunt șanse ca prin aprilie- mai să înceapă asfaltarea acestui tronson de drum.

Proiectantul, care este în asociere cu firma Diferit, firmă care a câștigat licitația de proiectare plus execuție, și-a făcut toate măsurătorile și le-a depus pentru avizare, pentru că mai sunt de luat avize. Totodată, am vorbit cu doamna Rădulea, directoarea de la Achiziții de la Consiliul Județean și mi-a spus că procedura de licitație pentru a se achiziționa firma pentru intabularea drumului, pentru că trebuie intabulat, se termină la sfârșitul acestei luni și după ce știm câștigătorul, să urgentăm firma respectivă, să facă intabularea drumului. Apoi, după ce îl avem intabulat și se iau toate avizele, putem da drumul la lucrare. Sper ca în aprilie- mai să putem să dăm drumul la lucrare.

Lucrurile merg într-o formă alertă, dar bineînțeles că nu putem sări peste pași, peste perioadele prevăzute de lege, peste licitații, nu avem cum; dar suntem într-o situație bună, din punctul meu de vedere“, ne-a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Lucrarea cuprinde proiectarea, execuţia şi asistenţa tehnică a proiectantului pentru modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean, drum în lungime de 9,084 km care leagă localităţile Beclean –Luţa – Ludişor – Voivodeni, reabilitarea unui pod şi construirea a două poduri noi. Contractul cuprinde proiectare si execuţie deviere/protejare reţele utilităţi.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, pe toată lungimea sa, starea DJ 109 este necorespunzătoare clasei tehnice din care face parte, prezentând degradări, gropi şi făgaşe în care stagnează apa.

În zonele extravilane, drumul este pietruit, iar în intravilanul localităţilor Luţa, Ludişor şi Voivodeni artera este asfaltată.

Valoarea totală estimată este de 21.445.804 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.