420 de șoferi, testați dacă au consumat alcool, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri

foto: arhiva

La data de 15 februarie a.c., în intervalele orare 04.00-08.00 și 09.00-11.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii consumului de alcool sau altor substanțe în rândul conducătorilor auto.

Cu ocazia activităților desfășurate, cadrele de poliție au controlat 467 de autovehicule și au testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat 420 de conducători auto.

De asemenea, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 14.630 lei, dintre acestea 9 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, respectiv 4 infracțiuni pentru “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 și alin. 2 din Codul Penal și 1 infracțiune pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Cu această ocazie au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de purt. de cuv. al IPJ Brașov.

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.