Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, la biserica Parohiei din Gară

Icoana Maicii Domnului, aparţinând pustnicului Ghervasie din munţii Neamţului a ajuns sâmbătă, 8 februarie, la Parohia Ortodoxă Gară. Icoana va rămâne aici până vineri, 14 februarie. Credincioşii care doresc să se închine icoanei şi să se roage Maicii Domnului pentru vindecarea bolilor fizice şi psihice, în special ale copiilor, şi nu numai, o pot face zilnic între orele 8-10, şi 15-19, interval orar în care biserica este deschisă. În fiecare zi, de la 8.00 se va oficia Sfânta Liturghie, iar de la orele 17.00, Taina Sfântului Maslu.

Scurt istoric:

Pustnicul Ghervasie avea în chilie 30 de icoane, printre care şi aceasta, cu Maica Domnului. La moartea pustnicului, Icoana i-a revenit Părintelui Arhimandrit Modest. În acea perioadă, Securitatea umbla să confişte icoanele, dar apropiaţi ai Bisericii au reuşit să scoată icoanele din chilia pusticului şi au încercat să le pună la adăpost. Totuşi, icoana ce o înfăţişa pe Maica Domnului cu Pruncul în braţe a fost confiscată de comunişti şi „pusă la păstrare” pe un dulap din sediul Securităţii, urmând ca după o vreme să fie distrusă. La scurt timp după confiscare, în biroul respectiv au început să se întâmple lucruri inexplicabile, obiecte, documente care dispăreau şi apăreau în alt loc, creând neînţelegeri între cei de acolo. Punând aceste fapte pe seama faptului că icoana „este de vină, este vrăjită”, securiştii o înapoiază.

Această sf. Icoană este considerată făcătoare de minuni şi vindecătoare de boli, mai mulţi credincioşi şi pelerini cu probleme grave care s-au rugat Maicii Domnului aducând mărturie în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.