„Festivalul Prieteniei”, un succes

În acest sfârşit de săptămână, Făgăraşul a fost gazda unui spectaculos concurs de talente, „Festivalul Prieteniei”, organizat de cunoscutul cântăreţ Mihai Trăistariu. Sâmbătă şi duminică,  pe 1 şi  2 februarie a.c., au urcat pe scena Casei de Cultură din municipiu peste 700 de concurenți din toate colţurile ţării. Fie că e vorba de copii, tineri, dar şi adulţi, aceştia s-au întrecut în probe dintre cele mai diverse, de la diferite genuri muzicale, la muzică instrumentală, acapella, teatru, creaţie, dans, etc., până la concurs de Miss şi Mister.

 

Numărul de participanţi, o surpriză pentru organizatori

 „Noi ne gândeam că, fiind în centrul ţării, vor veni un pic mai mulţi decât la alte festivaluri pe care le-am organizat. De 10 ani facem concursuri, dar nu am avut niciodată atâţia concurenţi. Este un record să-ţi urce pe scenă 700 de posibili artişti.”, a spus Mihai Trăistariu.

Competiţia s-a desfăşurat în zilele de 1 şi 2 februarie a.c., în sala mare a Casei de Cultură, încă de la primele ore ale dimineții. Ambele seri s-au încheiat cu câte o gală festivă. La eveniment au putut lua parte, pe lângă participanţi şi susţinători ai acestora, toţi cei care şi-au dorit să îi vadă pe concurenţi evoluând, show-ul fiind unul cu intrare liberă.

Făgărăşeana Elena Pirău, câştigătoarea premiului de popularitate

Tânăra de 12 ani a fost cea mai votată pe pagina de facebook a festivalului şi astfel a primit dreptul de a susţine gratis un recital cu două momente artistice, pe lângă cele 3 secţiuni la care s-a înscris. Un alt recital a fost susţinut de tânărul Darius Moisa din Braşov. Pe lângă aceştia, şi câţiva membri ai juriului au susţinut recitaluri, dar şi Mihai Trăistariu a avut un moment artistic, urmat de o sesiune de autografe şi poze cu fanii.

Făgărăşenii, printre favoriţii juriului

Concurenţii din Făgăraş au surprins în mod plăcut juraţii şi organizatorii. Aceştia au câştigat premii importante la competiţie, locul I la secţiunile lor, dar şi trofee pentru grupa de vârstă la care se încadrau. „Ansamblul Făgăraşul şi Muguraşi făgărăşeni, s-au detaşat şi au luat şi trofee, şi pe individual s-au luat premii, a fost şi un instrumentist foarte bun, la clarinet, parcă. Oricum sunt foarte talentaţi făgărăşenii voştri, indiferent că e vorba de dans, muzică, sau instrumental. Trofeu şi premiul I la secţiunile lor au luat şi Horiţa Lisa. Grupul Prietenia din Cincu a luat o grămadă de premii. Sunt foarte talentaţi, au luat premii şi pe grup şi individual, au avut vreo 10 momente la care au participat. Una din câştigătorii marelui premiu este tot de la ei, din acest grup Prietenia”, mai spune Trăistariu.

Marele premiu s-a împărţit la 3

Trei dintre participanţi au fost cei mai buni din concurs, obţinând media 10 pe linie, în urma probelor susţinute. Premiul I a fost adjudecat de trei persoane, şi nu de 2 cum era planificat să se întâmple. Astfel, sponsorii au fost nevoiţi să mai ofere încă o şedinţă foto profesionistă. Videoclipul este premiul pentru Ioana Mihaela Vecerdea (16 ani), din Sibiu. Câte o şedinţă foto profesionistă au obţinut: Anca-Maria Martin (17 ani), din Cincu, şi Andrei Bucă (14 ani) din Săcele.

Pentru că totul s-a desfăşurat chiar mai bine decât se aşteptau, Trăistariu spune că intenţionează ca şi ediţia de anul viitor a „Festivalului Prieteniei” să se desfăşoare tot la Făgăraş.

(Alina Popescu)

 

One thought on “„Festivalul Prieteniei”, un succes

  • Camelia
    februarie 3, 2020 la 12:19 pm
    Legătură permanentă

    Multumim pentru tot timpul acordat copiilor nostri, fără aceste oportunități ei nu s-ar putea exprima.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *