Împreună o putem ajuta pe Medeea. O fetiță din Făgăraș are nevoie de noi

Medeea are 1 an și 8 luni și este primul și singurul copil al familiei Bițoiu Fuiorea din Făgăraș. Încă de la 10 luni, în urma unor probleme medicale, micuța a fost diagnosticată cu fibroză chistică, o boală mai puțin cunoscută în România și pentru care nu există tratament curativ. La nici cei doi anișori, Medeea trebuie să înghită zilnic 15 medicamente, dar numărul lor poate să crească, în plus fiind nevoie de vitamine, aerosol, fizioterapie, pentru drenarea mucusului si pentru marirea capacitati pulmonare.

Pe rețeaua de socializare a fost inițiată o campanie de strângere de fonduri, pentru ca familia fetiței să poată să achiziționeze o vestă care să o poată ajuta să respire mai bine si sa îndeparteze mucusul de pe plamani, dar și un aparat de aerosol performant pentru aceeași problema, suma necesară pentru  a putea respira mai usor, fiind de 8000 €.

În martie, anul trecut, când avea ea 10 luni, am descoperit că e bolnavă, printr-un test al sudorii, din cauza transpirației excesive pe care o avea și lua foarte greu în greutate. La 7 luni a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, a avut ocluzie intestinală și de atunci zilnic, la fiecare masă indiferent ce mănâncă, are nevoie de medicamente, niște enzime. Am ajuns acum la 15 pastile pe zi, nu există masă la care ea să nu ia cel puțin 2 medicamente. Cel mai tare sunt afectați plămânii și pancreasul, dar și ficatul, mai exact toate organele din interior. La prima vedere  nu se vede un copil bolnav. E un copil hiperactiv, problema e interiorul. Pe plămâni se depun niște mucuși lipicioși și vesta pe care vrem să o achiziționăm pentru ea, o ajută să se dezlipească mai ușor și să nu se mai depună atât de mult. La fel și aparatul de aerosol mai performant. Din păcate, la noi în România, nu se găsesc aparatele acestea, ci doar în America, în SUA. Acesta costă în jur 8000 de euro dacă reușim să prindem reducere, dacă nu trebuie achiziționate la preț întreg“, ne-a spus mama Medeei.

Și vizitele la spital sunt destul de dese. La două- trei luni, fetița ajunge la spital pentru tratament. Astăzi, pe Medeea și pe mama ei, le-am găsit la spital la Brașov. Sunt de săptămâna trecută și speră ca astăzi să meargă acasă.

Cei care doresc și au posibilitatea să ajute această familie, pot face donații în contul postat în mesajul de mai jos.

„IMPREUNA O PUTEM AJUTA PE MEDEEA #Distribuie #MedeeaRespirăUșor
Buna, numele meu este Medeea, am 1 an și 8 luni si vreau sa va spun povestea mea. Da, stiu, la prima vedere arat ca un copil normal, nimeni nu ar spune ca sunt bolnava, doar ca realitatea este alta, am Fibroza Chistica (Mucoviscidoza). Fibroza chistica este o boala genetica, progresiva, fara tratament curativ, care afecteaza organele interne, boala fiind putin cunoscuta in Romania. Cine ma vede nu isi poate inchipui ca viata mea depinde de niste medicamente(15 pe zi)dar numarul lor poate sa creasca+vitamine, aerosol, fizioterapie pentru drenarea mucusului si pentru marirea capacitati pulmonare. Prin aceasta strangere de fonduri vreau sa imi cumpar o vesta care ma ajuta sa respir mai bine si sa indepartez mucusul de pe plamani+un aparat de aerosol performant pentru aceeasi problema, suma de care am nevoie pentru a putea respira mai usor,este de 8000 €.
Daca vreti sa ma ajuti mai jos atasam numarul de cont al tatal meu:

Bițoiu Fuiorea Florin

Iban cont lei: RO90RZBR0000060021027500 deschis la
Banca Raiffeisen Bank
Iban cont euro: RO52BTRLEURCRT0537527201 deschis la banca Transilvania
Swift cod :BTRLRO22
Va multumesc tuturor celor care ma ajutati sa respir mai usor!!“, se arată în postarea de pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.