Cod galben de ninsori și viscol în țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, o avertizare meteorologică Cod galben de ninsori și viscol în zonele montane din mai multe județe, precum și o informare meteo de vânt și ninsori.

Astfel, potrivit informării meteo, fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori, intervalul de valabilitate fiind sâmbătă, ora 17:00 – luni, ora 22:00.

ANM anunță că sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h.

Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Cod galben de ninsori și viscol în mai multe județe

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă de sâmbătă, ora 18:00 până luni, ora 06:00.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Este vorba despre ninsori moderate cantitativ; la altitudini de peste 1700 m intensificări puternice ale vântului și viscol.

De asemenea, începând de duminică, ora 09.00, până luni, la ora 06:00, este valabilă o altă atenționare cod galben de vânt puternic.

În intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.