„De Crăciun, fii mai bun!“ Făgărășenii de pretutindeni se mobilizează pentru o Pediatrie la standarde europene

Făgărășenii de pretutindeni s-au mobilizat în această perioadă pentru a face un gest prin care viața să devină mai ușoară. În acest spirit, trei făgărășence: Geanina, care locuiește în Statele Unite ale Americii, sora ei, Mirabela, care locuiește în Germania și Andreea care locuiește în Cluj Napoca,  au demarat un proiect de strângere de fonduri pentru a ajuta la dotarea secției de Pediatrie a Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș. Nu este prima inițiativă în acest sens. La începutul lunii decembrie, peste 120.000 de lei s-au strâns în cadrul evenimentului organizat de Sergiana Grup. Suma a depășit toate așteptările companiei și ale autorităților locale. Totul a fost posibil datorită solidarității celor 500 de persoane prezente la bal, printre care s-au numărat 180 de făgărășeni. Sponsorii evenimentului, de asemenea, și-au oferit sprijinul și au donat bani sau aparatură electronică, necesară desfășurării activității.

Nu mai este o noutate faptul că imobilul în care se află secția de Pediatrie este vechi iar condițiile de acolo nu sunt unele foarte bune, aceste lucruri stârnind deseori nemulțumirea părinților, care au ajuns cu copiii acolo. Nemulțumirile sunt de mulți ani și tot de mulți ani se tot discută despre proiectul unei noi secții de pediatrie. Nu s-a pus nimic în practică până în urmă cu doi ani, când actuala conducere a Primăriei Făgăraș, alături de conducerea spitalului, a demarat proiectul actual, care prevede mutarea secției de Pediatrie în clădirea principală a spitalului.  Birocrația și avizele necesare au condus la întârzieri în ceea ce privește punerea în practică a investiției. Însă din luna iulie a acestui an au început lucrările de modernizare, cu bani din bugetul local. Însă pentru dotarea corespunzătoare, la standarde europene mai este nevoie de bani, astfel că făgărășenii s-au mobilizat pentru a finaliza acest proiect cu succes. După balul caritabil organizat de Sergiana Grup, trei făgărășence, care nu mai locuiesc în orașul natal, s-au gândit să sprijine această inițiativă.

„De Crăciun, Fii mai bun! … Însă noi ne dorim să fim mai buni pe tot parcursul anului, nu doar de Sărbători.” este deviza cu care au pornit la drum trei făgărășence pentru a dota Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș.

„Ne dorim să fim mai buni pentru zecile de mii de copii din Făgăraș și Tara Făgărașului, pentru Secția de Pediatrie din Făgăraș și de aceea vă solicităm ajutorul financiar: costurile renovărilor și ale dotărilor sunt foarte mari, o parte sunt acoperite printr-un proiect al Primăriei Făgăraș, o altă parte prin suma strânsă în cadrul Balului caritabil organizat de Sergiana, dar suma totală necesară este mult mai mare. Vă invităm alături de noi în această inițiativă și vă rugăm să donați fiecare, cât și cum puteți, orice sumă contează!”, scriu fetele în apelul pe care l-au făcut pentru a strânge cât mai mulți donatori. Sunt fericită să împărtășesc cu voi un nou proiect caritabil în care mă implic și pentru care am nevoie de ajutorul vostru! Fac parte dintr-o echipă faină pentru un proiect de strângere fonduri pentru Secția de Pediatrie a Spitalului din orașul meu de suflet, Făgăraș! Geanina împreună cu sora ei sunt inițiatoarele proiectului și mi-au făcut bucuria să mă invite și pe mine în echipă, iar eu am confirmat instant. Strângerea de donații este independentă, este cunoscută și susținută și de către Primăria Făgăraș, se desfășoară în paralel cu proiectul Primăriei. Donația ta poate face diferența! Your gift can make a difference!”, a scris Andreea pe facebook.

Donațiile se pot face direct pe platforma de donații din postare, iar pentru donații în numerar se poate trimite un mesaj pe pagina dedicată strângerii de fonduri:
https://www.facebook.com/pg/doneazapentrupediatriafagaras

 

Accesând link-ul, puteți vizualiza toate detaliile campaniei, în română și engleză.

https://www.facebook.com/105933824178644/posts/138455114259848/

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.