Crăciunul vine cu zăpadă, în special în zona montană

foto: arhiva

Meteorologii au actualizat informarea de ploi, lapoviță și intensificări ale vântului și au emis cod galben de ninsori și viscol în zona montană.

Astfel de de luni, 23 decembrie, ora 10.30 și până în data de 26 decembrie, ora 20.00 vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.
Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile.
Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.     

Pentru zona de munte, meteorologii au emis cod galben, de viscol și strat consistent de zăpadă. Avertizarea intră în vigoare în această seară, la ora 20.00 și este valabilă până în data de 25 decembrie, ora. 10.00.    

         „ La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase.
      În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.  “, potrivit ANM. 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.