Protest al grefierilor față de eliminarea pensiilor de serviciu și la Făgăraș

Grefierii au protestat, începând cu ora 10.00, față de eliminarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate  din justiţie (grefieri). Peste 6.000 de grefieri s-au adunat în fața instanțelor și parchetelor chiar în timp ce deputații au dezbătut legea privind eliminarea pensiilor speciale. Astfel, ședințele de judecată au fost suspendate.

La protestul de astăzi s-au alăturat și grefierii Judecătoriei Făgăraș și ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Justiția nu se poate înfăptui fără grefieri!

În ședința din data de 10 decembrie 2019, Comisia de muncă și protecție socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrograrea pensiilor speciale și de serviciu, pentru ca Guvernul României să-și exprime un punct de vedere la acestea. Cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiași comisii în data de 17 decembrie 2019, iar în urma votului a fost adoptat proiectul de lege Pl-x 292/2019 care privește abrogarea pensiilor de serviciu și pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar.

„Cu toate că Ministerul Justiției, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, și-a exprimat o poziție de menținere a pensiilor de serviciu pentru grefieri și amânarea discutării inițiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaților în data de 18 decembrie 2019.”, se arată în comunicatul transmis de Asociația Grefierilor din România.

„Sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă acest proiect de lege ajunge la votul final în plen și va conduce la blocarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri). Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor pe lângă acestea, înțelege să declanșeze, ca primă acțiune de protest, miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 10.00, ieșire în fața instanțelor, parchetelor, pe timpul activității plenului Camerei Deputaților, închiderea arhivelor și a registraturilor și suspendarea ședințelor de judecată. Aceasta reprezintă o primă formă de protest care va conduce până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete. Prima dată am avertizat, astăzi am garantat! Justiția nu se poate înfăptui fără grefieri!”, a declarat Carmen Elena Brânzea, grefier în cadrul Judecătoriei Făgărăș.

Sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate. Mai mult, grefierii solicită și înlăturarea tuturor interdicțiilor și incompatibilităților din sistem.

„Vrem înlăturarea interdicțiilor, înlăturarea incompatibităților și informăm că sunt 1797 de beneficiari de pensie de serviciu iar speranța de viață a grefierilor este de 58 de ani.”, a mai declarat a declarat Carmen Elena Brânzea, grefier în cadrul Judecătoriei Făgărăș.

 

 

The specified slider is trashed.

 

 

Un comentariu la „Protest al grefierilor față de eliminarea pensiilor de serviciu și la Făgăraș

  • decembrie 19, 2019 la 5:59 am
    Permalink

    Saracii de ei…vor muri de foame!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.