Cadou muzical pentru făgărășeni, oferit de Atelierul de chitară al Protopopiatului Ortodox Făgăraș

De patru ani de zile, părintele Marius Demeter din Felmer, împreună cu preoteasa îi învață tainele chitarei pe copiii din Făgăraș, în cadrul unui atelier gratuit, organizat de două ori pe săptămână. De la an la an, numărul doritorilor a crescut, astfel că astăzi atelierul de chitară numără în jur de 70 de copii, tineri și chiar adulți, atât din Făgăraș, cât și în Rupea. Acum, la sfârșit de an, copiii, tinerii și adulții vor să le arate tuturor ce au învățat ei și să le dăruiască din bucuria muzicii la chitară. Astfel că duminică, 22 decembrie, de la ora 18.00, făgărășenii și nu numai sunt invitați la un recital de colinde și cântece folk, care va avea loc la Casa Municipală Făgăraș.

Duminică, 22 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Municipală din Făgăraș va avea loc recitalul de colinde și cântece folk „Flori de măr“. Acesta este susținut de Atelierul de chitară al Protopopiatului Ortodox Român Făgăraș și este coordonat de părintele Marius Demeter împreună cu soția Cristina. Intrarea este liberă. Cursurile se desfășoară gratuit și cei care doresc să susțină acest atelier o pot face printr-o donație atât în ziua spectacolului, cât și după, luând legătura cu părintele. “, ne-a spus pr. Iulian Boac, protopopul Făgărașului.

Deși nu a mai cântat la chitară din tinerețe, cadoul preotesei din urmă cu șase ani, l-a determinat pe părintele Demeter să înceapă să  aducă bucurie prin muzica de chitară.

„În urmă cu 6 ani mi-a cumpărat o chitară, să încep să cânt din nou. După ce m-am dus în parohie nu am mai cântat, în 1996 ne-am dus la Felmer și nu am mai cântat. Soția a vrut neapărat să mă audă și vechii protopopi mi-au propus odată în glumă și am luat-o în serios și a ieșit bine. În tinerețe am făcut vioara, dar la seminar toată lumea învăța chitară. Deja avem o colaborare cu „Aproape de natură“, cu asociația domnului dr. Băniceru și o să organizăm a doua ediție „Chitara, sufletul cabanelor“. Am avut anul acesta prima ediție, la Sâmbăta și am dus în jur de 20 de copii gratuit acolo trei zile, ne-am dus și la Valea Sâmbetei unde am ținut un recital de o oră“, ne-a mai spus pr. Marius Demeter.

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.