Primarul i-a cerut demisia consilierului local Cosmin Poparad. Vezi motivul

Primarul Municipiului Făgăraș i-a cerut aseară demisia consilierului local ALDE, Cosmin Poparad, după ce a constat că acesta se află în stare de incompatibilitate cu funcția pe care o deține. În urma verificărilor, reprezentanții primăriei au constatat că societatea al cărei asociat unic este consilierul local și care are obiect principal de activitate, activități ale agenților și broker-ilor de asigurări, derulează un contract privind asigurarea de accidente a sportivilor, cu Clubul Sportiv Municipal, club aflat în subordinea Consiliului local.  Primarul municipiului spune că potrivit legii, consilierul local trebuia să-și clarifice situația în 15 zile din momentul în care a ajuns în funcția de ales local.

„I-am cerut demisia prin faptul că domnul Poparad, care este asociat unic și administrator, a încheiat un contract cu Clubul Sportiv Municipal Făgăraș, clubul fiind în subordinea Consiliului Local. Dânsul este consilier local iar eu ca și primar am obligația ca atunci când sesizez o stare de incompatibilitate, să sesizez secretarul și prefectul pentru a se lua măsuri.

Domnul Cosmin Poparad a încheiat un contract de asigurări cu Clubul Sportiv Municipal în luna decembrie 2018. El a devenit consilier local undeva în luna martie și potrivit legii avea la dispoziție 15 zile pentru a-și rezolva situația: ori renunța la contract, ori renunța la funcția de consilier, ori renunța la societate. Bineînțeles că a preferat să câștige bani, să-și ia acel comision. Sper ca în perioada următoare să nu facă niște documente false, ca el să iasă din această stare de incompatibilitate, avertizându-l că nu are cum să facă aceste lucruri pentru că s-au derulat bani, s-au plătit asigurări pentru jucători, exclusiv prin firma lui și nu are cum să facă alte lucruri pentru a ieși din această stare de incompatibilitate. Probabil nu aș fi sesizat acest lucru, dacă nu mi-ar fi atras atenția cetățenii Municipiului Făgăraș. Nu stau eu să controlez consilierii, dar cetățenii au fost deranjați de minciunile pe care le aruncă acest consilier în spațiu public despre mine, despre primărie, despre instituții, asociindu-se cu un ziar local, care aruncă în spațiul public foarte multe minciuni. Locuitorii municipiului m-au sesizat iar eu atunci sunt obligat să fac mai departe sesizarea și ceea ce spune legea.  Dovezi sunt copia contractului de asigurare, de la Registrul Comerțului se verifică componența asociaților din firmă și funcțiile de conducere iar acolo scrie clar că este asociat unic și că are funcția de administrator iar legea spune clar ce trebuia să facă“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Consilierul local Cosmin Poparad nu a răspuns solicitărilor noastre pentru un punct de vedere cu privire la această situație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.