Recomandări de la ANPC pentru cei care cumpără mâncare de post

foto: antena3.ro

Consumatorii din România sunt sfătuiţi de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) să cumpere produse alimentare de post numai din locuri amenajate şi autorizate, dar şi să solicite şi să păstreze bonul de casă.

„Ne aflăm în postul Crăciunului şi pentru ca produsele pe care le cumpăraţi în această perioadă să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dvs., Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor vă recomandă să cumpăraţi produse alimentare de post numai din locuri amenajate şi autorizate, să solicitaţi şi să păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea/siguranţa unui produs. Atenţionăm asupra faptului că prin achiziţia de produse alimentare de post din locuri neautorizate, în care comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare, riscaţi ca produsele să fie neconforme sau chiar nesigure şi vă pot afecta sănătatea”, a declarat Paul Anghel, directorul general al ANPC, citat de mytex.ro.

Totodată, consumatorii trebuie să acorde, înaintea cumpărării produselor de post, o atenţie deosebită listei ingredientelor.

„În cazul în care aceasta conţine şi ingrediente de origine animală, respectiv lapte praf, zer praf, pudră de ouă, trebuie să ştiţi că aceste produse nu fac parte din grupa produselor de post. Pentru produsele tăiate/fracţionate/porţionate de vânzător, solicitaţi să vedeţi eticheta produsului pentru a verifica compoziţia şi data durabilităţii minimale. Nu cumpăraţi produse cu etichete care nu vă informează complet şi corect privind conţinutul/ingredientele sau calitatea produsului. Produsele de post sunt produse alimentare constituite din ingrediente vegetale, texturat proteic de soia, mixuri pe bază de soia etc.”, a explicat oficialul.

De asemenea, consumatorii trebuie să verifice dacă în magazin sunt respectate condiţiile de păstrare specificate de producător, în special temperatura.

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.