Modelele subiectelor pentru examenele naţionale au fost publicate

Modelele de subiecte pentru Bacalaureatul din vara lui 2020, dar şi pentru Evaluarea Naţională, au fost deja publicate pe site-ul rocnee.eu, de unde pot fi descărcate şi studiate de viitorii absolvenţi, de liceu, respectiv de gimnaziu. Pentru Bacalaureat, au fost publicate modele de subiecte pentru toate disciplinele.
Elevii claselor a XII-a sau a XIII-a vor încheia cursurile în 29 mai 2020, iar înscrierea la prima sesiune va fi făcută în perioada 25-29 mai. Din 9 iunie, încep probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Probele scrise sunt programate în perioada 22 – 25 iunie. În 22 iunie va fi proba scrisă la Limba şi literatura Română, în 23 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului este în 24 iunie, iar ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc în 25 iunie. Primele rezultate vor fi afişate în 30 iunie, iar în perioada 1-6 iulie vor fi corectate eventualele contestaţii. Afişarea rezultatelor finale este programată în 7 iulie 2020.
În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională, aceasta este programată în perioada 15 – 18 iunie. În 15 iunie este proba la Limba şi literatura română, iar în 17 iunie – cea la matematică. În 18 iunie 2020 vor mai susţine examen la Limba şi literature maternă doar elevii care au învăţat în limbile monorităţilor naţionale. Primele rezultate vor fi afişate în 22 iunie, iar rezultatele finale, după corectarea contestaţiilor, vor fi afişate în 27 iunie. Elevii claselor a VIII-a încheie cursurile în 5 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.