Acțiune cu efective mărite pe drumurile județului Brașov

În perioada 01.11.2019 – 03.11.2019 a.c., în baza planului de acțiune al Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., Serviciul Rutier Brașov, împreună cu subunitățile de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Brașov, a organizat și desfășurat, pe raza de competență, activități specifice pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunea a vizat creșterea gradului de siguranță rutieră, prin prevenirea accidentelor rutiere și combaterea cauzelor generatoare ale acestora, precum și constatarea și sancționarea faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor, de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

 Obiectivele acțiunii au fost:

  • Combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
  • Creșterea autorității poliției și aigurarea respectării legii, în vederea  prevenirii activităților infracționale;
  • Creșterea vizibilității elementului polițienesc în zonele cu risc criminogen ridicat;
  • Depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și a celor urmărite în temeiul legii.

În cadrul acțiunii au fost angrenați un număr de 158 polițiști, dintre care 96 polițiști rutieri și 62 polițiști de ordine publică.

Cu această ocazie au fost constatate și aplicate un număr de 375 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 125.000 lei.

De asemenea, polițiștii au constatat 29 infracțiuni, dintre care 17 pentru  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, un număr de 98 permise de conducere, dintre acestea 60 fiind pentru conducători auto depistați sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

 Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.