„Bilet de iertare“ și „Singură la nunta mea“, la Casa Municipală de Cultură

Făgărășenii sunt așteptați vineri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa Municipală de Cultură, pentru a viziona două proiecții de film ale Alinei Șerban, cunoscută în România ca inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom.  Alina Șerban a reușit în decursul ultimilor 10 ani să aducă în atenția publicului povești despre experiențele romilor din perspectivă romă.

Așadar, făgărășenii sunt invitați la o primă vizionare a filmului “Bilet de Iertare”, scurtmetrajul care marchează debutul regizoral al Alinei Șerban. Prezentarea scurtmetrajului va fi urmată de o proiecție specială “Singură la Nunta Mea/Seule à Mon Mariage”, peliculă selecționată la Festivalul de Film de la Cannes 2018 în care Alina Șerban este protagonistă.
INTRARE LIBERĂ – rezervări la adresa de e-mail untoldstoriescompany@gmail.com
Eveniment în prezența regizoarei Alina Șerban – sesiune Q&A

Povestea unui sclav rom
Scurtmetrajul “Bilet de Iertare”* prezintă povestea unui sclav rom al cărui destin stă sub semnul iubirii a două mame – mama sclavă, cea care l-a născut, și cealaltă, mama boieroaică a cărui proprietate este și care îl iubește ca pe propriul ei fiu. Filmul face parte dintr-un viitor proiect de lungmetraj care urmărește povestea vieții lui Dincă, sclavul rom care a schimbat cursul istoriei în Țările Românești.
*Termenul de “iertare” era folosit în timpul robiei romilor și semnifica eliberarea sclavului rom, care era “iertat” de robie.

Scenariu și regie: Alina Șerban
Cu: Oana Ștefănescu, Ionuț Habet, Emil Măndănac, Ioana Barbu, Alina Șerban, Bogdan Stamatin
Imagine: Julia Kacalak
Muzică: Vlaicu Golcea
Durată: 17 minute
Producător: Mobra Films, Asociația Untold Stories, Dinadins

Singură la nunta mea/Seule à Mon Mariage

“Singură la Nunta Mea” – o comedie revigorantă despre emancipare, despre spargerea tiparelor, având ca protagonistă o femeie de origine roma, în ciuda tuturor circumstanțelor și a luptelor pe care le duce, nu încetează să pună iubirea pe primul loc în călătoria ei spre o viață mai bună.
Lungmetrajul „Singură la Nunta Mea” a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2018 în cadrul programului ACID. Pentru acest rol, Alina Șerban a primit premiul “Best Actress” la Festivalul International du Film de Femmes de Salé, iar filmul a câștigat premiul “Best feature film” la Festivalul European de Film CineDays.

Regie: Marta Bergman
Scenariu:Marta Bergman și Laurent Brandenbourger
Cu: Alina Șerban, Jonas Bloquet, Viorica Tudor, Tom Vermeir, Mitika Samu, Marian Samu, Marie Denarnaud, Rebeca Anghel
Imagine:Jonathan Ricquebourg
Muzică: Vlaicu Golcea
Durată: 110 minute
Producător: Frakas Productions, Hi Film
Scurtmetrajul “Bilet de Iertare” este un proiect derulat de Asociatia Untold Stories, finanțat prin programul In stare de bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile și co-finanțat de Guvernul României – Departamentul pentru Relatii Interetnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *