Și Făgărașul va avea internet public gratuit

Municipiul Făgăraș va avea internet public gratuit, după ce a câștigat un proiect prin programul WiFi4EU. Finanțat cu 15.000 de euro de către Comisia Europeană, acesta contribuie la o mai bună integrare a comunităților pe piața unică digitală, va crește gradul de alfabetizare digitală și va completa serviciile publice prestate în aceste spații.

Primăria a semnat, săptămâna aceasta, contractul de execuție a lucrărilor pentru instalarea rețelei Wi-Fi. 25 de echipamente vor fi amplasate pe 12 străzi, în perioada următoare, astfel că localnicii și turiștii vor beneficia de internet gratuit în orice zonă a orașului.

 

„Locurile au fost alese în funcție de accesul cetățenilor și turiștilor în aceste zone. Avem acoperit tot orașul, toate intrările și ieșirile din Făgăraș. Cei care tranzitează sau vizitează localitatea vor primi notificare pe telefoane că sunt disponibile aceste rețele Wi-Fi”, declară Marius Matei, consilier Primăria Făgăraș.

Din cele 25 de echipamente, 6 vor fi instalate la Spitalul Municipal Făgăraș, 4 la Stadionul Municipal, 2 la Gara CFR, 2 la Piața Agroalimentară, 1 la Poliția Locală, 1 la Casa de Cultură, 1 la Clubul Elevilor, 2 în Piața Republicii (parcul din fața primăriei), 2 în intersecția semaforizată din centrul orașului, 2 la Grădinița și Baza Sportivă din cartierul Galați, 1 la terenul de baschet de lângă Unitatea Militară din cartierul Tudor Vladimirescu și încă 1 la benzinăria Mol.

Conform proiectului, Primăria Făgăraș este obligată să asigure, pentru o perioadă de cel puţin trei ani, mentenanţa echipamentelor Wi-Fi şi costul abonamentului către furnizorul de Internet.

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

Un comentariu la „Și Făgărașul va avea internet public gratuit

  • noiembrie 2, 2019 la 6:21 am
    Permalink

    Dar in combinat nu?de ce?Combinatul nu este parte a orasului nostru?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.