I-a împrumutat mașina deși nu avea permis de conducere iar ulterior a produs un accident

Foto: arhiva

De foarte multe ori, oamenii legii au de-a face cu tot felul de scenarii și situații ieșite din comun. De data aceasta, polițiștii din Hoghiz au prins un tânăr care ar fi comis un accident rutier, însă nu oricum. Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, deși nu avea permis de conducere, s-a gândit că ar fi bine să împrumute o mașină de la un alt prieten. Deși știa că acesta nu are permis de conducere, totuși, s-a gândit că e bine să-și ajute prietenul și i-a încredințat autovehiculul. Și după faptă și răsplată. Nu a trecut mult timp și, însoțit de un alt prieten, au ieșit la o plimbare. După puțin timp, a pierdut controlul volanului și  lovit un parapet de beton. În urma impactului, pasagerul, în vârstă de 21 de ani a fost nevoit să meargă la spital pentru îngrijiri medicale. Șoferul a fugit de la locul accidentului și ulteroir a fost prins de polițiști care i-au întocmit dosar penal.

„La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 06.30, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ 105A, între localitățile Dacia și Rupea se află un autovehicul avariat. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stablilit faptul că la data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 04.30, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care conducea un autovehicul pe DJ 105A, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a lovit un parapet de beton, iar ulterior a părăsit locul accidentului, împreună cu o altă persoană, pasager în autoturism, fără a înștiința organele de poliție cu privire la producerea acestuia.  În urma accidentului, a rezultat o victimă,pasagerul, în vârstă de 21 ani, care s-a deplasat la spital pentru îngrijiri medicale.

Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul în vârstă de 24 ani, nu deține permis de conducere. Totodată, s-a stabilit faptul că autovehiculul condus de către acesta, aparține unui alt tânăr, în vârstă de 20 ani, care i-a  încredințat autovehiculul deși cunoștea faptul că tânărul, în vârstă de 24 ani, nu deține permis de conducere .

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1 și alin. 2 din Codul Penal, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și „vătămare corporală din culpă”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.”, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.