Drumurile din comuna Lisa sunt asfaltate

Lucrările de asfaltare din comuna Lisa sunt în plină desfășurare sau unele aproape de finalizare. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, autoritățile locale au depus în anul 2017, șase proiecte de finanțare, iar pentru patru a venit răspuns favorabil de finanțare  Astfel că două din proiecte vizează modernizarea mai multor drumuri din satele comunei, dar și a drumului care, speră aleșii locali, să relanseze turismul în zonă. Este vorba de DC75A, drum care leagă satul Lisa de zona turistică Plaiul Lisei.

Lucrările la modernizarea acestui drum au început în luna iunie și sunt finalizate în procent de 90%. Partea de extravilan a DC75A este finalizată, a fost turnat stratul de uzură, au fost făcute acostamentele. Nu am făcut încă recepția lucrărilor, pentru că mai este de făcut partea de intravilan, în jur de 600 de metri și așteptăm să modernizăm și acea parte. Sunt mulțumit de lucrări și chiar zilnic, cât timp s-a lucrat aici, am fost să urmăresc lucrarea.“, ne-a declarat Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect privind modernizarea ulițelor din comună, proiect intitulat „Modernizare drumuri de interes local în comuna Lisa“, în valoare de 5 milioane de lei, lucrările sunt în grafic și în acest proiect.

Lucrările din satul Breaza sunt finalizate în proporție de 80%, mai există pe câteva străzi  de turnat stratul de uzură al asfaltului. În Pojorta, terenul este pregătit pentru asfaltare. În Lisa se lucrează la pregătirea terenului pentru asfaltare. Sper ca efectiv asfaltarea, anul acesta să fie gata, urmând podețele, rigolele și încet, încet, să finalizăm. Avem o firmă serioasă și din două proiecte care însumează cam 11 km de asfaltat, au finalizat peste 6 km până acum“, ne-a mai spus primarul comunei Lisa.

Alte două proiecte câștigate prin PNDL2 sunt în curs de realizare la Lisa. Este vorba de„Reabilitare pod peste Valea Lisei la Ciocea“, proiect în valoare de peste 500.000 de lei și „Realizare pod peste pârâul Breaza, comunei Lisa“, proiect care depășește 1.300.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *