Programul „Diaspora Start up” deschide cea de-a patra afacere de familie în Făgăraș. S-au creat 3 noi locuri de muncă!

Făgărășenii plecați în străinătate și care au accesat bani prin programul „Diaspora Start-up!” deschid afacere după afacere. Astăzi, cel de-al patrulea proiect  deschis cu sprijinul Primăriei Făgăraș și-a început activitatea. Este vorba de un mini supermaket aflat pe strada Narciselor, nr 8.

„Încă un proiect de succes, după cum vedeți. Vă obișnuim aproape în fiecare săptămână cu proiecte frumoase, dezvoltate de făgărășeni care au fost în Diaspora și se întorc acasă cu experiență și cu speranța de a dezvolta afaceri prospere. Avem aici un magazin, un supermarket, frumos, generos pentru oamenii din zonă care sunt destul de departe de centrul orașului și de supermarket-urile mari din zonă. Cred că va fi de folos pentru toată lumea iar ei, sunt convinsă că-și vor dezvolta o afacere de succes. Prin proiectul acesta s-au creat 3 locuri de muncă ceea ce nu este de neglijat.”, a declarat Elena Nemeș,  coordonator de proiect, din cadrul Primăriei Făgăraș.

Încă o familie din Făgăraș poate de acum să se bucure de traiul de acasă și nu oricum, ci muncind la dezvoltarea propriei afaceri.

„Am fost plecați mulți ani în străinătate și ne gândeam tot timpul să revenim acasă. Odată cu venirea copiilor, ne-am gândit să le facem un viitor și să facem o mică afacere. Venind acasă am cunoscut pe cineva care ne-a îndreptat spre Primăria Făgăraș, unde am găsit oameni minunați care ne-au îndrumat să începem acest proiect. În felul acesta am reușit să punem pe picioare mica noastră afacere de familie. Este prima afacere și sperăm să fie prosperă.”, ne-a spus Iuliana Merticaru, proprietara afacerii.

După 26 de ani lucrați în Italia, familia Merticaru a revenit acasă tocmai pentru a le oferi aici un viitor copiilor lor care s-au născut în peninsula italică.

„18 ani am lucrat în Italia iar soțul 26 de ani. Am muncit tot timpul cu gândul să facem ceva, să construim ceva ca să ne putem întoarce acasă cu copii noștri care sunt mici acum. Dacă mai creșteau, era mai greu pe urmă să-i aduci aici. Avem un băiețel de 7 ani și o fetiță de 6 ani. Au început școala în Italia și ne-am gândit să-i aducem înapoi acasă cât sunt încă mici.” ne-a mai spus Iuliana Merticaru, proprietara afacerii.

Minimarketul situat pe strada Narciselor la nr.8 oferă o gamă largă și diversificată de produse alimentare.

„Îi întâmpinăm pe vecinii noștri, pe oamenii din cartier cu produse de toate tipurile: bio, carne, mezeluri, fructe și legume pentru că piața este destul de departe și sunt multe persoane în vârstă în acest cartier. Ne-am dorit să venim în sprijinul lor pentru ca totul să fie la îndemână.”, a mai spus Iuliana Merticaru, proprietara afacerii.

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *