VIDEO! Modernizarea iluminatului public din comuna Beclean, un proiect imposibil pentru consilierii locali

Reproșuri, zarvă și multă gălăgie la ultima ședință ordinară a comunei Beclean. Pentru a doua lună consecutiv, proiectul privind modernizarea iluminatului public din comună a încins spiritele printre consilierii locali care l-au respins din nou. Primarul spune că deși a venit cu multe variante prin care se poate realiza acest proiect și deși are și exemplul celorlalte comune din Țara Făgărașului, o parte din consilieri îi blochează intenționat proiectele. La rândul lor, consilierii spun că adevăratul motiv pentru care nu doresc modernizarea iluminatului public din comună este că nu se dorește îndatorarea comunei pe o perioadă de 4 ani, fapt care ar putea bloca investițiile ulterioare ale viitoarelor administrații locale.

„Este a doua lună când am pus acest proiect pe ordinea de zi și am rămas frapat pentru că din discuțiile cu colegii primari din Țara Făgărașului, genul acesta de proiect s-a aprobat de către Consiliul Local al altor comune și s-a implementat. Oamenii sunt destul de mulțumiți de raportul dintre calitatea lucrării și prețul pe care l-a plătit fiecare comună și mă miră faptul că aici la Beclean nu este niciun fel de înțelegere. Cred că este rea voință și cred că se obstrucționează procesul, se dorește să ni se pună piedici, mie și echipei mele și astfel să ne blocheze proiectele. Sunt convins de acest lucru pentru că altfel nu găsesc nicio logică. Le-am explicat foarte clar din punct de vedere tehnic și financiar, s-au găsit soluți, așa cum au găsit și alte primării, s-a modificat proiectul astfel încât să fie mai puțin costisitor. Constructorul a fost de bună credință, a colaborat. Am propus Consilului Local și varianta unui alt constructor, dar orice variantă este obstrucționată și nu se vrea pentru cetățenii noștri care i-au ales pe acești consilieri care se opun.”, a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Contractul de iluminat public prevede ca după ce lucrarea va fi terminată, timp de 4 ani, Primăria Beclean are de plătit un credit de 10.500 de lei pe lună timp de patru ani. Acest lucru a fost de neacceptat pentru consilierii locali care au votat împotrivă și care au blocat acest proiect.

 

 

 

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.