De la jumătatea lunii viitoare începe vaccinarea antigripală gratuită! Sunt pregătite 1,5 milioane de doze de vaccin gripal

a1.ro

De la jumătatea lunii octombrie, Ministerul Sănătăţii trimite în teritoriu doze de vaccin antigripal, necesare în campania de imunizare gratuită a populaţiei cu risc ridicat de îmbolnăvire. Potrivit oficialilor MS, anul acesta, Ministerul a achiziţionat un număr de 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult faţă de anul trecut. Primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.
Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătăţii şi recomandărilor OMS şi ECDC.
„În ultimii doi ani am făcut paşi importanţi pentru îmbunătăţirea activităţii de vaccinare. Campaniile de vaccinare şi informare «door-to door» pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creşterea numărului de copii vaccinaţi în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finanţare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creşterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

 

sursa: bzb.ro

 

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.